Witam, w moim przypadku byl kabel przegnity w progu od kierowcy zolto czerwony a objawy byly ze po prejechaniu sie kilku metrow abs nie dzialal i palila sie kontrolka recznego. Pozdrawiam
Witam. Mam podobny problem swieci mi caly czas kontrolka hamulca recznego. Hamulce dzialaja plyn hamulcowy jest, olej w silniku tez(kiedys tez mi zaswiecila ta kontrolka i dolalem oleju do silnika i zgasla) teraz sprawdzalem oleju jest wystarczajaco klocki sa jak nowe . Czujnik ABS swieci mi juz kilka lat wiec nie mysle ze to moze byc powod. Reczny zaciagalem i puszczalem tez nic sie nie dzieje nawet nie mrugnie. Naprawde juz nie wiem co moze byc. Pomozcie mi.
lysyat napisał(a):jeszcze nie sprawdzalem. a gdzie ten czujnik sie znajduje i jak do niego dojde??
Znajduje się przy dzwigni hamulca ręcznego. Pod tunelem środkowym (tym plastikowym).
Wyciągasz tylną popielniczkę , pod nią znajdują sie dwie nakrętki na klucz nr 10. Po odkręceniu nakrętek możesz już ściągnąć tunel. I dobierzesz się już do czujnika.
[ Dodano: 2013-08-27, 11:51 ] czujniki sprawdzone sa dobre. pojechalem na komputer i sie okazalo ze jak kasuje blad ABS to kontrolka gasnie wiec to chyba wina czujnikow abs bo mam uszkodzone 2 przednie. musze kupic i wymienic ale jak sprzedawca podal mi cene za jeden to mmi sie odechcialo 105zl Bosch jeden. Moze ktos zna tansze i dobre czujniki??