Kraków Małopolska Regeneracja kupno zaciski tył.

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

Postprzez Nathaniel » 10 gru 2012, o 14:24

Witam.
Jestem nowym użytkownikiem choć Mój Golf ma już ponad 20 lat!! prawie oldtimer:)
Chciałem od kolegów i koleżanek dowiedzieć się gdzie w Krakowie lub okolicach, małopolsce warto szukać pomocy z uszkodzonymi zaciskami - tył.
W moim Golfie GT 92' rozleciały się, ze starości pewnie, zaciski lewy nie hamuje prawy 'hamuje' nieodczuwalnie.Ręczny mam na prawym tylko ale też słaby..
Osobiście wole dać zarobić komuś kto się nimi dobrze zajmie ale do tej pory nie spotkałem nikogo kto by nie kręcił nosem albo nie był fachowcem z pasją..bez urazy.
Liczę że w gronie 'fanatyków' tych wspaniałych samochodów znajdę kogoś kto robi to z pasją lub kogoś kto poleci ma taką osobę.
Kocham Mój samochód nad życie i będę nim jeździł póki los da ale szlag mnie trafia gdy wiem że coś mu dolega!!!!!!
Proszę o wyrozumiałość w tym okrzyku pomocy.
Nathaniel
Berbeć

Postprzez Paweu » 10 gru 2012, o 18:23

Temat prosty .. Idziesz do sklepu motoryzacyjnego.. kupujesz nowe części i z tym jedziesz do mechanika którego polecą Ci na forum. Bo nie widzę sensu regeneracji.. chyba że poprzez słowo regeneracja miałeś na myśli wymiane.. to zwracam honor. :ok:
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez siwy_83 » 13 gru 2012, o 16:19

Najlepiej używke :lol: :lol: :lol:
Golf 3 Gti Edition 2,0 16v ABF
moj-golf/2-0-16v-abf-gti-edition-by-siwy-t46449.html
Scirocco Scala 2,0 16v ABF
inne-samochody-z-rodziny-vag/scirroco-ii-scala-2-0-16v-abf-by-siwy-t58893.html
Old Volkswagen's NEVER die, They just get lower.
siwy_83
Fanatyk

Postprzez pablomed » 23 gru 2012, o 00:02

Nathaniel, najczęstsza awaria to blokujące się z powodu korozji ośki dźwigni o które zaczepiają linki ręcznego przy zacisku. Szczegóły o tum są na forum ale wierz mi - rzecz jest nieopłacalna do naprawy. Miałem ten problem zjeździłem najlepszych tokarzy żeby mi dorobili tuleję na tą oś, z tulejką mały problem ale oś jest twarda i kilku mi powiedziało że nie mają do tego noży, żeby szukać speca z odpowiednią szlifierką - odpuściłem - szkoda czasu. Za sprawną używkę zapłaciłem 100 zeta. Warto raz w roku wpuścić oleju w okolicy tej dźwigni.
Wiele osób zakłada zaciski z mk4 - sa pozbawione tej wady i pasują z małymi zmianami przewodów
pablomed
Members

- - -

Powrót do Układ hamulcowy