MAM PROBLEM Z ODPOWIETRZENIEM HAMULCÓW

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

Postprzez barylak73 » 29 lut 2012, o 19:52

WITAM.DZIS RANO WYMIENIŁEM W UKŁADZIE HAMULCOWYM SZCZĘKI,TARCZE I KLOCKI.WYMIENIŁEM PŁYN I TERAZ MAM PROBLEM Z ODPOWIETRZENIEM UKŁADU HAMULCOWEGO.CZYLI ROBIŁEM WSZYSTKO NORMALNIE TAK JAK POWINNO BYC,ZACZĄŁEM OD TYLNEGO PRAWEGO KOŁA PÓŹNIEJ LEWEGO TYLNEGO KOŁA,PRZEDNIEGO PRAWEGO KOŁA I NA KOŃCU LEWE PRZEDNIE.POODKRĘCAŁEM WSZYSTKIE ODPOWIETRZNIKI,PŁYN POLECIAŁ.pOZAKRĘCAŁEM I ZACZĄŁEM ODPOWIETRZAĆ RAZEM Z ŻONĄ,pO ODPOWIERZENIU CAŁEGO UKŁADU PEDAŁ HAMULCA NADAL JEST MIĘKI.SAMOCHODÓD JEST BEZ ABS-U.cZY OPRÓCZ TEGO CO NAPISAŁEM TRZEBA JESZCZE COŚ ZROBIĆ NP.ODPOWIETRZYĆ POMPĘ??? :zly:
barylak73
Berbeć

Postprzez Franeczek » 1 mar 2012, o 00:12

Wlej do zbiorniczka przy pompie pełno płynu.Zacznij od popuszczenia odpowietrznika przy najdalszym kole od pompy hamulcowej.Jak go popuścisz na jego końćówkę naciąg wężyk przezroczysty taki do paliwa a drugi koniec wężyka zanuż w butelce do której będzie spływał przepompowywany płyn.Jedna osoba siedzi w kabinie i naciska pedał hamulca 3 razy i trzyma nie puszcza a ty gdy ona napompuje te trzy razy i trzyma popuszczasz ten odpowietrznik wówczas płyn wypływa pod ciśnieniem pedał wpada do podłogi ty zaktęcasz odpowietrznik i teraz ta osoba może ponownie trzy razy naciśnąć pedał hamulca i trzymać a ty ponownie popuszczasz odpowietrznik .Wykonujecie to tyle razy aż płyn będzie czysty i bez pęcherzyków powietrza.Pamiętaj aby płynu nie zabrakło w zbiorniczku.
Następnie to samo należy zrobić z pozostałymi kołami pamiętając o zasadzie że kolejność kół przy których to robimy jest taka tył prawy potem lewy następnie przód prawy i lewy.
Pozdrawiam
„Co się stanie gdy jadąc z prędkością światła włączysz przednie reflektory?”
Franeczek
Czytacz

Rocznik: 1993
Silnik: 2.0 2E
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Układ hamulcowy