Prawe koło ..piski

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

Prawe koło ..piski

Postprzez Thomasinio86 » 16 sie 2011, o 08:56

Jestem tutaj nowy. I mam taki problem. Jakiś czas temu dokładnie kilka miesięcy temu ( w maju) wymienione mialem hamulce, klocki, plyn, tłoczki, tarcze w sumie to wszystko co zwiazane z hamulcami. Po wymianie pieknie wszystko smiga..hamuje jak nóweczka na przeglądzie pięknie wypadł. Teraz dokładnie od w czoraj coś mi się strasznie zaczeło grzać prawe kolo ( felga goraca) i piszczy przy jeździe. Czyżby łożysko ??piasta? Łozyska wymieniałem ale to z rok temu. Może już na te łozysko czas przyszedł i sie rozleciało??czy to może być cos innego?
Thomasinio86
Czytacz

Prawe koło ..piski

Re: Prawe koło ..piski

Postprzez killah » 16 sie 2011, o 12:59

Thomasinio86 napisał(a):Jestem tutaj nowy. I mam taki problem. Jakiś czas temu dokładnie kilka miesięcy temu ( w maju) wymienione mialem hamulce, klocki, plyn, tłoczki, tarcze w sumie to wszystko co zwiazane z hamulcami. Po wymianie pieknie wszystko smiga..hamuje jak nóweczka na przeglądzie pięknie wypadł. Teraz dokładnie od w czoraj coś mi się strasznie zaczeło grzać prawe kolo ( felga goraca) i piszczy przy jeździe. Czyżby łożysko ??piasta? Łozyska wymieniałem ale to z rok temu. Może już na te łozysko czas przyszedł i sie rozleciało??czy to może być cos innego?

łożysko nie piszczy tylko buczy więc piszczą ci klocki

tutaj w temacie napisałem co może być:
http://www.golf3.pl/topics43/przegrzewa ... t35404.htm

pewnie zapiekła się prowadnica ale zaklinowania klocków albo zapieczenia tłoczka też nie można wykluczyć.
killah

- - -

Powrót do Układ hamulcowy