Witam! Od pewnego czasu gromadzi mi się na alumach z przodu czarny nalot. Zapewne jest to przyczyna ścierania się klocków, tylko czy jest to pora na ich wymianę czy o co chodzi ?
sa klocki które pylą mniej lub więcej ale pylą każde więc to nie podowuje koniecznosci zmiany klocków, tylko to czy sa zużyte czy nie. Te auta co widziałes były zadbane, czyli własciciel mył felgi co i tobie polecam, sa nawet specjalne środki do tego
Ok, tylko że po umyciu przejadę kilka kilometrów i już są mówiąc kolokwialnie 'ubrudzone' .. wymienię i zobaczę, najwyżej trochę się pospieszę, przegląd też muszę zrobić więc co tam. Pozdrawiam!
pkt. 3 i 4 ogólnego regulaminu forum - prezesik25
Ostatnio edytowano 5 lip 2013, o 18:08 przez sponsi, łącznie edytowano 1 raz
sponsi napisał(a):No tak, ale nie wiedziałem tego u innych aut. Mam je wymienić czy jeszcze nie ?
Sprawa wygląda następująco, tak jak chłopaki pisali, jedne mniej pylą drugie bardziej ... wszystko przez to że jedne klocki są bardziej miękkie inne zaś twardsze. Niektóre tak się wżerają w felgę że tego nie domyjesz ... ja miałem taki przypadek u siebie. Jak będziesz szukał dobrych klocuchów w dobrej cenie to daj znać ... poszukamy czegoś dobrego