Przewody hamulcowe..

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

Przewody hamulcowe..

Postprzez MTi » 23 mar 2012, o 21:40

Witam oreintuje sie ktoś w jaki sposób dorabiane są przewody hamulcowe? Dają z metra czy wygną na wzór jezeli go im dam? jezeli z metra .. orientuje sie ktos jaka długość jest w tylnym lewym kole do " Samo regulatora " ? ; p jest tuż obok . [ przy wymianie cylinderka pechowo go uszkodzilem .. jest caly ale z hamulcami wole nie igrać i juz wymienic ten kawalek ;) ]
Pozdrawiam .
MTi
Badacz tematu

Przewody hamulcowe..

Postprzez Kosmoaaz » 23 mar 2012, o 22:01

A nie lepiej podjechać do sklepu z częściami do VW bądź jakiegokolwiek sklepu z częściami i kupić gotowy, już zarobiony przewód hamulcowy (przewód z końcówkami)? :) No chyba że kolega ma dostęp do maszyny do zarabiania przewodów to okej ;)
Kosmoaaz
Czytacz

Postprzez pablomed » 24 mar 2012, o 00:31

MTi, są gotowe zestawy, można kupić na sztuki wg numerów z katalogu i na długość. Niema z tym najmniejszego problemu. Tu ci tylko dopisze że jeśli kupujesz gotowy zestaw to na bank brak będzie przewodów od korektora do przewodu elastycznego (lewy 170 prawy 1700mm) trzeba je dodatkowo dokupić. Długości znajdziesz na tym i każdym forum golfa. Natomiast wygiąć musisz sam, miedziane są miękkie niema z tym problemu, idealnie tak samo nie musi być
Ten konkretny o ktory pytasz ma własnie tylko 170 mm, wystarczy jak będzie miał 150
pablomed
Members

Postprzez thomasg » 24 mar 2012, o 08:39

wczoraj akurat poczas grzebania pod autem przyglądałem się przewodom i mimo że nie cieknie ( jeszcze nigdzie) to nie wyglądaja za ciekawie, w sklepie 'Górecki' na mieście , znalazłem zestaw w cenie około 120 zł i coś z tym tez bedzie trzeba zrobic tym bardziej ze kwota nie jest kosmiczna. W necie też mają http://www.przewody-hamulcowe.pl/zestaw ... olf-3.html
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
thomasg
Gaduła

Postprzez MTi » 24 mar 2012, o 19:26

Dzieki za odpowiedzi ale.. mi nie chodzi o caly zestaw .. Tylko o ten kawalek bo ja wiem Pół metrowy? nawet nie... co idzie z cylinderka od strony kierowcy do Tego " Rozdzielacza .."
Taki kawalek tez kupie gotowy?. Sam osobno ? : )
Ps. Ile Plynu wchodzi do ukladu .. ? 1 l starczy czy mało ?
Pozdrawiam ;)

[ Dodano: 2012-03-24, 18:27 ]
pablomed napisał(a):MTi, są gotowe zestawy, można kupić na sztuki wg numerów z katalogu i na długość. Niema z tym najmniejszego problemu. Tu ci tylko dopisze że jeśli kupujesz gotowy zestaw to na bank brak będzie przewodów od korektora do przewodu elastycznego (lewy 170 prawy 1700mm) trzeba je dodatkowo dokupić. Długości znajdziesz na tym i każdym forum golfa. Natomiast wygiąć musisz sam, miedziane są miękkie niema z tym problemu, idealnie tak samo nie musi być
Ten konkretny o ktory pytasz ma własnie tylko 170 mm, wystarczy jak będzie miał 150

Dzieki to chyba wyjasnia wszystko ;) A taki nr .. to juz w sklepie jezeli nakieruje sprzedawce to powinien sie połapać.?

[ Dodano: 2012-03-24, 18:30 ]
Kosmoaaz napisał(a):A nie lepiej podjechać do sklepu z częściami do VW bądź jakiegokolwiek sklepu z częściami i kupić gotowy, już zarobiony przewód hamulcowy (przewód z końcówkami)? :) No chyba że kolega ma dostęp do maszyny do zarabiania przewodów to okej ;)

Nie mialem najmniejszego pojecia ze takie części maja gotowe na pólkach .. bo tego sie raczej nie wymienia.. czyz nie? :D
MTi
Badacz tematu

Postprzez Kosmoaaz » 24 mar 2012, o 19:51

Kiedyś kupowałem do jakiegoś auta gotowe przewody hamulcowe miedziane, z końcówkami na tył, tylko że to auto to chyba był... Fiat 126p. Teraz się zagłębiłem w temat i zrozumiłem że średnio trafna była moja odpowiedź ;P
Kosmoaaz
Czytacz

Postprzez thomasg » 24 mar 2012, o 22:10

MTi napisał(a):Nie mialem najmniejszego pojecia ze takie części maja gotowe na pólkach

maja mają , podaj tylko długość i w dobrym sklepie powinni mieć . W tym o którym pisałem wyżej że w nim byłem można brać na sztuki i w kompletach , do woli.
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
thomasg
Gaduła

Postprzez MTi » 25 mar 2012, o 22:59

Jutro sie okaze ;) czy maja u mnie ...
Dzieki za Rady ;)
MTi
Badacz tematu

Postprzez romano » 28 mar 2012, o 12:57

Podłącze się pod temat. Potrzebuje długości wszystkich metalowych przewodów hamulcowych bo w sklepie powiedział mi gość że sa różne długości w zależności od rocznika. Mam Hatchbacka, 5 d rok 95 marzec bez abs z korektorem siły hamowania
romano
Berbeć

- - -

Powrót do Układ hamulcowy