szum przy hamowaniu

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

szum przy hamowaniu

Postprzez grzala99 » 15 kwi 2010, o 22:15

Witam - od jakiegos czasu mam taki dziwny dzwiek podczas hamowania dochodzacy z tylu - na pewno to nie sa lożyska ibo byly jakis czas temu wymianiane - goscie ktorzy mi wymieniali ogolnie mieli oczyscic sprezynki i cylinderki bo wystepowal pisk przy puszczaniu pedalu hamulca - ten pisk ustapil ale po jakims czasie pojawil sie ten szum przy hamowaniu - goscie rowniez stwierdzili ze okladziny na szczekach sa w normie i pojezdze na nich - mialem je - ale powiedzieli ze nie oplaca sie ich wymieniac i tego nie zrobilem - moze bebny do wymiany - poradzcie cos - z gory dzieki
Ocean Blue Golf MKIII!!!
grzala99
Czytacz

szum przy hamowaniu

Postprzez jarekddz » 16 kwi 2010, o 09:58

No też to mam i nie wiem co to może być
jarekddz
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Lucas » 16 kwi 2010, o 11:03

Pisk przy puszczaniu pedału hamulca... Jeden mechanik powiedział mi że ten typ tak ma. Podobno winny jest rozpierak, który można nasmarować ale za jakiś czas będzie to samo. Co mechanik to opinia. :-) Co do szumu to nie chce Cie martwić ale kolega miał coś takiego,a przyczyną była właśnie zerwana okładzina, która szurała. Choć nie mówie że to akurat to, ale sprawdzić warto.
Lucas
Badacz tematu

Postprzez prezesik » 16 kwi 2010, o 15:34

ja taki szum mam zawsze po dniu-dwóch postoju przy pierwszym hamowaniu. Po prostu bęben od wewnątrz pokrywa się lekkim nalotem rdzy, która przy pierwszym hamowaniu jest ścierana.
prezesik
Members

Postprzez majster » 24 kwi 2010, o 18:26

Ja mam inny problem. Otóż przy hamowaniu czuć bicie pedału. Gdy wcisnę go do oporu to bicie ustaje, ale gdy jest tak do połowy, to czuć takie regularne bicie. Co może być tego przyczyną. A z tym rozpierakiem to ja też tak mam, przejebane, mega piszczy...
Nie mam już wózka...
majster
Czytacz

Postprzez PabloSBT » 24 kwi 2010, o 20:46

majster napisał(a):Ja mam inny problem. Otóż przy hamowaniu czuć bicie pedału. Gdy wcisnę go do oporu to bicie ustaje, ale gdy jest tak do połowy, to czuć takie regularne bicie. Co może być tego przyczyną. A z tym rozpierakiem to ja też tak mam, przejebane, mega piszczy...

Z tego co piszesz to wydaje mi sie że masz krzywe tarcze i dlatego bije podnies samochód zakreć kołem i zobaczysz czy sie lekko kreci czy hamuje coś co jakiś czas
PabloSBT
Members

- - -

Powrót do Układ hamulcowy