Tarcie przednie lewe koło

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

Postprzez Thomasinio86 » 7 kwi 2011, o 12:06

Witam. Jestem świezym użytkownikiem Golfika 3 i narazie nie mam za wiele pojęcia. Dzisiaj jak jechałem w lewym kole słyszałem tak jak coś obcieralo mi podczas jazdy ( dzwięk metalu) podczas skrętu w prawo lub lewo był bardzo słyszalny wyrazisty na prostych kołach minimalny przez chwilke i potem go już nie było. Jak nacisnołem hamulec to na początku slyszalem tak jakby coś sie ślizagało a już jak hamowałem było słychac tarcie ( odgłos trzącego metalu ). Troche pojeździlem i za któymś razem hamowania nic już nie było ( żadnego tarcia podczas chamowania) itp... potem wracalem juz pod dom i znowu jak chamowałem tarcie . Łozyska mam nowe a mimo tych dzwieków z lewego koła samochód chamuje praktycznie na DĘBA :P ... wie cie co może to być?? ten dzwięk oznaczac ??
Thomasinio86
Czytacz

Postprzez sweetboy90 » 7 kwi 2011, o 12:42

wg mnie koncza sie klocki hamulcowe, ale pewny nie jestem

[ Dodano: 2011-04-07, 12:43 ]
sprawdz czy na tarczach nie robia ci sie rysy-rowki
sweetboy90
Badacz tematu

Postprzez Thomasinio86 » 7 kwi 2011, o 13:23

Nie nie ma żadnch rowków rysków itp ..sciagnolem kolo obczaiłem co i jak....załozylem znowu przejchalem sie i już tarcia nie bylo pod czas chamowania ale przy skrencie w prawo bylo slychac takie delikatnie tykanie czegos ? ale czego?
Thomasinio86
Czytacz

Postprzez Kwiatek » 7 kwi 2011, o 13:46

Tykanie? Według mnie do wymiany przegub kolego.
Kwiatek
Berbeć

- - -

Powrót do Układ hamulcowy