Kolego Zielonka - strasznei dużo zapłaciłeś za wymianę. Czujniki muszą mieć odpowiednią rezystancję, jeżeli wiec dasz inny przewód, to teoretycznie rezystancja moze ta ulec zmianie i będzie wywalało błąd. TEORETYCZNIE. To co możesz zrobić to poszukać w internecie ksiazki serwisowej (w pdf) sam naprawiam czy jakoś tak. POWINNO być w niej podane wartości rezystancji dla czujników. Nie bedę strzelał, zeby nei wprowadzać w błąd. Rezystancje zmierzysz miernikiem za 30zł i bedzie wiadomo.
Praktycznie, ja jak miałem wymieniane przednei czujniki ABSu to były za każdym razem lutowane. Mechaniol uciął kawałek i podlutował drugi czujnik i wsio. Śmiga. Nie rozumiem dlaczego wstawiłeś czujnik od Golfa 2?
Kolego marcin, masz któryś czujnik do wymiany, najprawdopodobniej przedni. Upewnij się że nie wywala Ci błędu. Najlepiej zahamój parokrotnei zeby sie ABS właczył po wykasowaniu błędów. Jeżeli będzie sie działo tak jak mówisz, podnieś jedną stronę auta (upieram sie zę któryś przedni czujnik), podłącz waga i pogrzeb w zakładkach. Gdzieś powinno być pokazane zliczanei obrotów koła. Jak zakręcisz kołem, wartosć ta powinna zmienic się na różną od zera. Jeżeli sie tak nei dzieje, to właśnei czujnik tego koła które nei zlicza masz do wymiany. Amen