WITAM SERDECZNIE.kUPILEM GOLFIKA 97 ROK. NIE PALI MI SIE KONTROLKA ABS-U PRZY STARCIE SILNIKA I PRZY HAMOWANIU GO NIE CZUC..CO MOZE SIE DZIAC..JAKIS CZUJNIK CZY CO...A POD MASKA PATRZE ZE JEST TAKIE COS CO PRZYPOMINA ABS, BO SOPARWDZALE Z INNYM KTORY MA I WSZYTSKO JEST TAK SAMO.....CZY KTOS COS WIE NA TEMAT...
orjetuje sie ktos jak rozłaczyc abs w 19 tdi 96 rok bo chyba uszkodzony jest jeden z czujnikow i cały czas swieci abs a narazie brakuje kasy bo ten mały czujnik kosztuje az 200 zl
To musi byc jakis czujnik od abs-u w kole tez tak mam . Trzeba jechac pod komputer zeby sprawdzic który i ewentualnie go wymienic . Nie robiłem tego jeszcze ale pokombinuję z tymn czujnikiem ..
U mnie potrafi nie zgasnąć kontrolka po włączeniu motoru, albo podczas jazdy się zapala. Znajomy mechanik zalecał komputer i wtedy można stwierdzić który czujnik nawala.
panowie czujniki ,komputer macie racje ale zanim zaczniecie wydawac kase na sprawdzanie kilka razy porzadni zblokujcie kola podczas jazdy czasami to pomaga. narty