Wszytko sprawne i słaby ręczny oraz tylke hamulce.

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

Postprzez Krystian1986x » 3 paź 2012, o 23:18

Słuchajcie, cylinderki nowe, szczeki tak samo, płyn wymieniony, przewody nowe, sprezynki bębny nie sa mocno zuzyte, prawie jak nowe, odpowietrzone, i teraz tak: hamujac mocno tylne koła ledwo co stana w miejscu na polnej drodze, w sensie ze jest slad ale jak jest powyzej 50 na godz to nie ma szans na ich zatrzymanie, tak samo jest z ręcznym, a na asfalcie to już nie ma mowy żeby koła tylne calkiem sie zatrzymały. samochod posiada abs lecz niesprawny. dzieki za odpowiedzi ;)
Krystian1986x
Czytacz

Postprzez buziol12 » 4 paź 2012, o 06:53

Ja mialem taki sam problem:) okazało sie ze kupilem jakieś dziwne szczęki firmy "krzak", ręczny to musiałem bardzo wysoko zaciągać zeby w ogóle złapał. Wymieniłem szczęki na firmy ATE i wszystko jest jak trzeba:)
buziol12
Czytacz

Rocznik: 1992
Silnik: 1.8 AAM
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pietrasiak2 » 4 paź 2012, o 11:09

Rozpieraki dobrze włożyłeś , i samoregulację sprawdzałeś? Długo jeździsz po wymianie może nie dopasowały się szczęki do bębna, :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez pablomed » 4 paź 2012, o 13:03

Krystian1986x, dobrej jakości szczęki to podstawa, ale moze jeszcze te co masz się nioe dotarły. Główny hamulec jest słabszy na tył zawsze bo mniejszy niż na przód i działa korektor siły hamowania. A ręczny poprawi się trochę po dotarciu, ale jeśli wszystko masz poskładane dobrze jak piszesz to tylko lepsze szczęki.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Układ hamulcowy