zmiana układu hamulcowego i montaż ukladu ABS pomocy!!!

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

Postprzez sp91 » 15 cze 2011, o 17:11

Posiadam goflka III z 93 roku silnik aaz po modyfikacjach po podrasowaniu odczuwam ze auto nie hamuje tak jakbym chcial mysle nad zmianą przednich tarcz na wentylowane
2 watek jest taki: chcialbym sobie założyć uklad ABS (mam z tylu bębny)jak to zrobic?

prosiłbym Was koledzy o pomoc i rady dotyczace tego temu poniewaz czytelem juz kilka for i nic konkretnego sie z nich nie dowiedziałem, będę wdzięczny za każdą informacje jakie częśc, koszt...itd pozdrawiam
sp91
Berbeć

Postprzez killah » 15 cze 2011, o 23:28

http://www.golf3.pl/topics14/swap-z-4x1 ... t27539.htm

proponuję poczytać

co do abs to hmm. czujniki będą potrzebne + sterownik abs + pompa abs + wiedza jak to zamontować. Kosztu założenia abs nie podam bo nie wiem ale to się raczej nie opłaca. Już wolałbym klimę zakładać.

280 przód daj i tarcze tył i będziesz miał hamulce.
killah

Postprzez michaal » 16 cze 2011, o 09:22

Sprawdź może najpierw jaką masz silę hamowania. Mimo że to dużo nie kosztuje a da ci bardzo dużo myślenia czy to działa prawidłowo czy nie. Co do abs-u bo zbyt dużo trzeba by zmieniać układ a do tego nie ma pewności że po montażu z używanego wszystko będzie sprawne od razu.
michaal
Badacz tematu

Postprzez sp91 » 10 sie 2011, o 00:44

dzięki koledzy:)
sp91
Berbeć

- - - wino białe

Powrót do Układ hamulcowy