Witam.
Mam taki problem z moim golfem.
Kręcąc w lewo kierownica idzie prawie dobrze, kręcąc w prawo bardzo często idzie ciężko i prawie za każdym razem w pewnym momencie jest przyblokowanie kierownicy i tak jakby udeżenie i najczęsciej wtedy kręcąc dalej kierownica idzie lżej. Podczas prostowania kierownicy już idzie ciężej. Żeby jechać na wprost a samochód zciąga na lewo to muszę trochę przekątrować kierownice w prawo a jeżli zciąga w drugą stronę to w przeciwną. Pompa nie chałasuje, tylko trochę piszczy przy max skrętach, ale to normalne, wydaje się być wszystko w porządku. Maglownica sucha. Byłem u mechanika, który stwierdził, że to są łożyska na McPhersonach, lecz okzało się, że to nie łożyska. Po zciągnięciu końcówek drążków i trzymając je w prawej i lewej ręce to bez problemu można przeciągać na prawo i lewo, bez słyszalnych jakiś zgrzytów w maglownicy. Płyn był wymieniony, jest zielony mineralny "6162" jak dobrze pamiętam. Wiem, że podobne tematy już były lecz wydaje mi się, że nie dokońca z takim opisem jak mój.
Na obecną chwilę nie zabardzo wiem, co teraz wymienić, czy pompę czy maglownicę. Z tego co czytałem to może być pompa i maglownica. Byłem u trzech mechaników i żaden nie był w stanie stwierdzić czy jest to pompa czy maglownica.
Za wszelkie info z góry dziękuję.