Czy warto inwestować w nowa pompę

Wszystkie informacje o elementach układu kierowniczego.

Moderator: Moderator

Postprzez Anko1989 » 25 cze 2012, o 20:00

Witam. Jestem nowy na forum i zarazem nowym właścicielem golfa 3 :) nurtuje mnie jedna rzecz i chciałbym sie was doradzić. Konkretnie chodzi o wspomaganie. Mianowicie strasznie cieżko chodzi,przy skręcie w prawo w ogóle jej nie odbija i chodzi zdecydowanie ciężej niż w lewo. Zastanawiam sie nad wymiana pompy i u rodzi sie moje pytanie. Samochod jest z 94 roku i głownie chodzi o to czy po wymianie pompy poczuje diametralna roznice w kreceniu kiera ? Czy wymiana pompy dużo pomaga ? A może spróbować czegoś nowego ? Płyn od wsp ostatnio wymienialem bodajże na zielony,chwile chodziło super dosłownie 10 minut i znów opór. Proszę was o radę i opinie czy nowa pompa daje super efekt
27.05.2012 - dzień zakupu mojego gofra !
Anko1989
Berbeć

Postprzez szykak » 26 cze 2012, o 08:59

Może nie tyle pompa co przekładnia jest walnięta.
szykak
Berbeć

Postprzez szatannn » 27 cze 2012, o 21:55

zielony płyn od wspomy? :szok: u mnie jest czerwony i 2 pompa bo w ori siadło łożysko i ciekła, kup używkę i zobacz a jak nie to maglownica wysiadła lub coś innego.
szatannn
Badacz tematu

Postprzez majekmk2 » 3 lip 2012, o 21:43

ja znów uzywam płynu tylko zielonego febi 6162
co do wspomagania jesli wyje ci wtedy wspoma tez to pompa do wymiany jesli nie to stawiam jak kolega wyzej maglownica lub gdzies nie szczelność jest
majekmk2
Czytacz

- - -

Powrót do Układ kierowniczy