duze szarpanie kierownicy na mokrej nawierzchni

Wszystkie informacje o elementach układu kierowniczego.

Moderator: Moderator

Postprzez Stvus » 31 lip 2011, o 14:53

Witam, mam ogromny problem z moim gofem, zaraz gdy popada jazda nim staje sie ogromnym wyczynem, na nawierzchni gdzie dziury sa łatane smoła strasznie mi szarpie kierownica, raz juz mnie obróciło teraz poprostu boje sie jezdzic jak popada, nawet przy 70-80km przejazd przez połatana ulice to masakra szarpie strasznie kierownica w lewo i prawo, mamy wakacje a ja boje sie jechac w trase bo jak popada to 50km/h i nie wiecej ;/ Prosze o Pomoc
Stvus
Berbeć

Postprzez krystek.l » 31 lip 2011, o 15:02

ja miałem podobnie z szarpaniem kierownicy...

u mnie były źle wyważone alusie z oponami... a do tego z tyłu padłe były amortyzatory, i przy okazji były wymienione tuleje i łożyska...

Ale ustało to po wyważeniu kół i wymianie amortyzatorów...
efekt był taki że przy 70-90 km cała kierownica się trzęsła...
a na mokrej nawierzchni że tak powiem ściągało na wszystkie strony, ogólnie pływał...

Sprawdź amorki i koła...
krystek.l

Postprzez kryhaziom » 2 sie 2011, o 09:30

ustawiałeś zbierzność?? takie szarpnięcie może występywać jak masz źle kąty ustawione.
kryhaziom
Badacz tematu

Postprzez krystek.l » 2 sie 2011, o 09:58

kryhaziom, też racja a do tego dorzucić jakiś tylny wypłynięty amorek i jakieś 50-80 km/h i można się znaleźć w rowie... a o mokrej powierzchni nie ma co nawet myśleć :kwasny:
krystek.l

- - -

Powrót do Układ kierowniczy