przez AdamPLSieradz » 19 kwi 2012, o 18:27
Przepraszam jeśli taki temat juz był, ale nie mogłem znaleźć. Od pewnego czasu, co pewien czas z kierownicy wydobywają się niepokojące dźwięki. Przez jakiś czas słychać takie stukanie przy skręcaniu w obie strony, potem na jakiś czas kompletnie ustaje i za jakiś czas znowu. Są to takie dźwięki "łup,łup,łup, chrobotanie" a przy maksymalnym skręcie kierownicą i ruszaniu do tyłu dźwięk" mmmmmmmhhhhhhhhhhhhhh" jakbym jechal z zaciagnietym recznym. Nie umiem tego inaczej opisać. To rownież występuje okresowo i po jakimś czasie znika i znowu się kiedyś pojawia. Dźwięki na pewno ne pochodzą z zewnątrz, z kół bo gdy druga osoba jedzie to na zewnątrz niczego nie słychac. Dzwięki pochodzą z kierownicy z srodka, Dodam jeszcze że kiedys przy skręcaniu coś mi się tarło takie kkkhhhhkhhkh wyczytałem że to manetka kierunkowskazow. Napuściłem tam smaru strzykawką i ten problem juz sie nie powtorzył. UFF dzięki za przeczytanie i pomoc co to moze byc? Wspomaganie pracuje prawidłowo i nie wyje, poziom plynu do niego ok dokladnie miedzy min i max, wyglada na w miare swiezy, względnie nowe łozyska