Jak sprawdzić stan układu?

Wszystkie informacje o elementach układu kierowniczego.

Moderator: Moderator

Postprzez Marus1233 » 31 lip 2012, o 16:09

Witam.
Jako że mamy lato w pełni, wypada zrobić autku konkretniejszy remont. Niestety, moja maglownica nie wygląda najlepiej - ma znaczne luzy, a próba ich skasowania kończy się znacznymi oporami podczas kręcenia. W skrócie - jest do wymiany. Moja wersja wyposażeniowa to CL - czyli szatański 1.4 jest niczym nie powstrzymany :hyhy: (brak wspomagania, klimy etc.). Udało mi się dorwać kompletny zespół czyli maglownica + pompa + zbiorniczek + łapa + przewody + koło pasowe na szeroki pasek w cenie 300 zł. Przed kupnem chciałbym jednakże porządnie sprawdzić stan układu - i stąd pytanie jak, gdzie i za co szarpać by wychwycić ukryte luzy, czy problemy ? Wszystkie części są zdemontowane i leżą na magazynie, więc jest to trochę trudniejsze. Bardzo proszę o wszystkie podpowiedzi. Szkoda wydawać pieniądze na kupno i późniejszy remont :mrgreen:
Marus1233
Czytacz

Postprzez K@mil » 31 lip 2012, o 16:49

Kolego ciezko bedzie Ci sprawdzic jej stan :) Najlepiej jak dogadasz sie ze sprzedajacym o mozliwosci gwaracnji np 7dniowej (po zalozeniu mozliwosc zwrotu).. Bo dopiero jak zalozysz bedziesz mogl zobaczyc czy nie ma wycieków
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

- - -

Powrót do Układ kierowniczy