witam. pytanie moje jest nastepujace jak wywniskowac co jest uzkodzone jak skrece kolami na postoju na max to silnik czuc ze az przygasa co by znaczyloo chyba ze pompa daje jakies cisnienie. czy wyje nie wiem.... jak dokrece na max to chodzi glosniej. macie jakies sposoby na jednoznaczne wskazanie aa i plyn ma bawe jakby lekko brazowy taki rdzawy. a moze to maglownica??
jacek91rosinski, wycie to pewnie oznaka zużycia pompy, ale póki wspomaganie działa niema sensu jej zmieniać. A to że przygasa silnik to będzie kwestia złego skladu mieszanki czy złego ustawienia rozrządu itp - silnik wówczas na wolnych obrotach nie może podołać zwiększonemu przez pompę obciążeniu
no no z tyn ze Ono zaje.... juz ciezko chodzi. dzierzylem to juz poltory roku. czas na zrobienie. wymienie pompe i juz. silnik przygasa.... hm wydaje mi sie ze rozrzad jest dobrze bo robil to nasz rodzinny GURU od mechaniki:) jca 4.2 tez przygasa lekko. wydaje mi sie ze to normlane w benie.
Ja miałem to samo. Silnik przygasał i głośniej chodziło wspomaganie. Wymieniłem pasek, bo słyszałem że to jago wina, ale to nic nie pomogło. Płyn był koloru rdzawego, więc go wymieniłem i pomogło. Ponoć stary płyn stracił swoje właściwości. Poprzedni właściciel nie pamiętał czy go zmieniał a jeśli tak to kiedy, więc może był tam od nowości.