krzywa kierownica do jazdy na wprost

Wszystkie informacje o elementach układu kierowniczego.

Moderator: Moderator

Postprzez jarekddz » 30 mar 2011, o 21:22

Mi też autko troszkę ściąga na lewo i jest kierownica minimalnie przestawiona, tylko, że mi to nie przeszkadza nic, a nic ;]
jarekddz
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez kamilus_1990 » 30 mar 2011, o 22:18

To i ja się wypowiem, kiedyś kolega przywalił tylnym kołem w krawężnik i belka się skrzywiła. I kiera też się przestawiła troszke

Tył nie ma nic wspólnego z przodem więc ja nie wiem jak to mozliwe .

greg_117 napisał(a):Właśnie co do zbieżności to ja dzisiaj byłem po wymianach: maglownicy, końcówek drążka,sworznia wahacza i tulei.. i po pierwszym wjechaniu na stacji diagnostycznej pokazalo 18.6 na monitorze jeśli chodzi o zbieżnośc (kolor czerwony czyli strasznie źle)

Po 15 minutach walki ze zbieżnością mechanik ustawil 2.5 i mowił,ze już może byc

Nie kumam tych liczb więc może ktoś się wypowiedzi mądrzejszy ode mnie

Sory ale ja nie rozumiem o co Ci chodzi o zbierzność czy o geometrię ?
Życie jest za krótkie żeby jeździć litrowym Polo...
kamilus_1990
Czytacz

Postprzez greg_117 » 31 mar 2011, o 15:17

Kamilus_1990. Ja sie nie znam co oznaczają te znaki tylko napisałem jakie były liczby na stacji.

Jak ustawił mi zbieżnośc to wyskoczyło mu na monitorze 2.5 czy to jest dobra zbieżność ?
greg_117
Gaduła

Postprzez kamilus_1990 » 31 mar 2011, o 15:58

greg_117 napisał(a):Kamilus_1990. Ja sie nie znam co oznaczają te znaki tylko napisałem jakie były liczby na stacji.

Jak ustawił mi zbieżnośc to wyskoczyło mu na monitorze 2.5 czy to jest dobra zbieżność ?

No 2,5 stopnia to pomiar tylko jednego koła ale 2,5 stopnia to o wiele za dużo nawet na kąt pochylenia koła, dodam wartości geometrii zawieszenia przedniego i jeśli ustawi wszystko według tegoi i masz wszystko sprawne to nie będzie żadnego problemu.Zresztą na kazdej stacji diagnostycznej powinni mieć wartości do większości samochodów. Obrazek
Życie jest za krótkie żeby jeździć litrowym Polo...
kamilus_1990
Czytacz

Postprzez killah » 31 mar 2011, o 16:10

elo

ustawili mi zbieżność i jest w miarę ok. kierownica prosto.

jednak nadal czuję leciutkie ściąganie tym razem w prawo. powinienem zgłosić się do poprawy z tym czy nie? ogólnie jest o niebo lepiej ale nie jest ideał
killah

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Układ kierowniczy