Witam wszystkich. Dzisiaj kupiłem używaną maglownicę na szrocie, niby nie ma żadnych wycieków i luzów. Jutro przymierzam się do jej wymiany, I teraz moje pytanie. Jakich kluczy narzędzi będę do tego potrzebował ? Na co uważać przy demontażu starego magla, a na co przy montażu.? Jaka jest prawidłowa kolejność demontażu ? ( spuścić płyn, spuścić sanki, rozpiąć krzyżak( dokładnie nie wiem o co chodzi i gdzie mam to zrobić - najlepiej jakieś fotki.) odkręcić przewody ciśnieniowe, drążki , odkręcić magiel od sanek i wyjąć) coś jeszcze? co pominąłem ?
Jest jeszcze jedna rzecz. kupiłem maglownice od seata cordoby 98r bo niestety wszystkie 5 sztuk jakie mieli na szrocie od golf 3 wszystkie lały. Wizualnie magle wyglądają tak samo, ale czy to się sprawdzi ? Jeśli nie magiel mogę oddać. Ale trudniej będzie znaleźć od golfa.
Najlepiej jak ktoś ma jakiś link do foto porady wymiany maglownicy, byłbym bardzo wdzięczny. Proszę o jakieś sugestie porady. I podpowiedzi jakich narzędzi i kluczy potrzebuje, bo nie chce gdy już wejdę do kanału wychodzić z niego i szukać kluczy, chce sobie wszystko przygotować przed rozpoczęciem pracy. Pozdrawiam