przez PIIEETTRRAASS » 3 lip 2014, o 23:24
Wczoraj nabylem caly zestaw , maglownica z przewodami i krzyzakiem , lapa z napinaczem pompa i zbiorniczek . Od golfa z silnikiem 1,4 mam nadzieje ze otwory w bloku beda takie same u mnie jak w bloku 1.4 abd ... nie dlugo zabiore sie za montaz , postaram sie robic zdjecia w trakcie. Ale zanim to nastapi mam jeszcze kilka pytan , mianowicie. Jaki pasek musze kupic tzn jaka dlugosc do tego wspomagania , kola pasowego raczej zmieniac nie musze bo pompa tez jest na pasek pk a nie klinowy . Jaki olej/plyn najlepiej zastowac i czy litr starczy ? I jeszcze kwesia drazkow i koncowek , w sklepie powiedziano mi ze koncowki niczym sie nie roznia lecz nie wiem czy to prawda a same drazki podobno sa krotsze , ma ktos moze pojecie jakie mam kupic te koncowki i drazki (moze macie wymiary tych drazkow i koncowek ) . Z gory dzieki za pomoc
Dzis tyle co sprawdzilem to otwory na lape sa inne i paxowac beda tylko 2 sruby gorne , wiec nie wiem czy to montowac gdyz te 2 sruby moga nie wytrzymac , a po za tym alternator cbyba nie bd pasowal ...