nowa pompa głośno chodzi

Wszystkie informacje o elementach układu kierowniczego.

Moderator: Moderator

nowa pompa głośno chodzi

Postprzez damm0987 » 20 kwi 2011, o 18:58

mam taki problem zmieniłem pompę wspomagania na nowom firmy zf mechanik mi zamontował tom pompę i od samego początku głośno chodzi tak jakbym miał turbo sprężarkę lub coś w tym stylu no i powiedział mi z mogła jakś bąbelka powietrza zostać zdarza się i powiedział żę po 20-30 km powinno przestać ale nie przestaje możę wy wiecie co się dzieje proszę o pomoc
damm0987
Berbeć

nowa pompa głośno chodzi

Re: nowa pompa głośno chodzi

Postprzez K@mil » 20 kwi 2011, o 19:37

damm0987 napisał(a):mam taki problem zmieniłem pompę wspomagania na nowom firmy zf mechanik mi zamontował tom pompę i od samego początku głośno chodzi tak jakbym miał turbo sprężarkę lub coś w tym stylu no i powiedział mi z mogła jakś bąbelka powietrza zostać zdarza się i powiedział żę po 20-30 km powinno przestać ale nie przestaje możę wy wiecie co się dzieje proszę o pomoc

Odpowietrz sobie sam pompe najpierw...
*(odkręć korek od wlewu oleju do wspomagania... odpal auto i zacznij krecić kierownicą na maxa w prawo w lewo i tak pare razy)

Później sprawdz naciąg paska :) no i ostanie pytanie moze byc tak ze to nie pompa tylko jakaś rolka wydaje dzwięk :P
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez damm0987 » 20 kwi 2011, o 19:46

dzieki ale wina rolki raczej nie bo na poprzedniej pompie nic takiego się nie działo spróbuję dzięki za rade odpisze jeszcze czy przestało

[ Dodano: 2011-04-20, 19:56 ]
byłem sprawdziłem odkręciłem korek pokręciłem do oporu prawo lewo i nic ale zobaczyłem że mam wlany jakiś różowy płyn a z tego co wiem i czytałem to radzą żeby był zielony
damm0987
Berbeć

Postprzez K@mil » 20 kwi 2011, o 20:00

byłem sprawdziłem odkręciłem korek pokręciłem do oporu prawo lewo i nic ale zobaczyłem że mam wlany jakiś różowy płyn a z tego co wiem i czytałem to radzą żeby był zielony

moze byc czerwony albo zielony tylko nie mozna ich mieszać jak masz czerwony to juz czerwony dolewasz itp :)
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

- - -

Powrót do Układ kierowniczy