Jak pisalem ostatnio costam sie dzialo z obrotami przy skretach kierownica, dzis padlo calkowicie wspomaganie a obroty silnika teraz swietnie chodza, nie slyszalem nigdy zeby mi pasek gwizdal ze jest luzny a i plyn jest teraz czasem jak przychamuje to trzepie lekko kierownica i tak jakby sciagalo troche Da sie to jakos naprawic?? Moze jakis wezyk, bezpiecznik, cos sie zatkalo.... cos taniego...?
Same wydatki mam z tym golfem ostatnio...
Help?
jeśli pompa wysiadła to tylko tylko wymiana nic innego nie wymyślisz a to ściąganie to albo mało powietrza w kołach, albo źle wyważone koła lub słaba geometria kół / zbieżność
Kurde to klapa
Aha jednak mi plyn wspomagania wywalilo zbiorniczkiem
Musze jeszcze cos dodac otoz jezdzilem nie raz samochodami bez wspomagania i teraz jakby mi przyszlo jezdzic jakis czas bez to nic takiego by sie nie stalo ale dziwne jest to ze baardzo ciezko kierownica chodzi a w czasie jazdy powinno lzej chodzic mam cienkie opony 13 i do tego jest zima a chodzi jak w traktorze...
Chyba tak zrobie w sumie chyba nigdy nie byl wymieniany plyn Tylko jak bedzie chodzic wspomaganie i dalej bedzie mi gasnal przy skrecaniu kierownicy to go spuszcze dopuki mi forumowicze nie pomoga rozwiazac tego problemu
witam, dzisiejszego wieczoru wracajac do domu pdlo mi wspomoaganie. Objawilo sie ono przy zjerzdzaniu z obwodnicy a mianowicie zmalaly obroty, silnik zgasl i kupa dypu z pod maski. zjechalem szybko na praking i otworzylem mache i dym lecial z okolicy pompy, paski mam wszyskie nowe wlacznie od wspomoagania, od czego zaczac?? bo sie jeździc nie da
witam. Miałem dzisiaj takiego pecha ze wybiegl mi wprost przed samochod zajac i pierdyknąlem go i tak pech chciał ze przyjela go pompa wspomagania. nie widac aby była uszkodzona wąż tez nie choć cos z niej kapie ale co kapie sprawdze jutro. a moje pytanie
1. czy mogła sie ona jakoś przestawic?
2. czy cos innego aby trzeba było by z tym jechac do jakiegos warsztatu?
krzysiudd, najpierw sprawdz co tam kapie i skąd moze jeszcze zrób fotkie i zapodaj na forum a co do przestawiena się tam czegoś to wątpie zobacz za dnia a napewno okaże się to drobnostką
Sprawdź miejsca do których wchodzą przewody, a konkretnie na przodzie masz ten króciec do którego dochodzi przewód od zbiorniczka wyrównawczego jezeli masz go po prostu wpychany to sprawdź dokładnie czy nie jest luźny, a później ten górny od przewodu ciśnieniowego, może się lekko odkręcił...