Problem przy skręcaniu

Wszystkie informacje o elementach układu kierowniczego.

Moderator: Moderator

Problem przy skręcaniu

Postprzez nort7 » 19 paź 2011, o 18:07

Witam. Wymieniłem ostatnio przednie łożyska więc zepsucie się ich po 2 tygodniach nie wchodzi w grę. Problem wygląda tak, że gdy w czasie jazdy skręcam w lewo to słychać tak jakby huczenie, jakby prawe kolo o nadkole obcierało. Jadąc ostatnio po rondzie, rozpędzając się coraz bardziej w pewnym momencie to koło zaczęło hamować, zjeżdżając z ronda hamowanie ustało. Tak samo gdy samochód stoi z lekkiej górki jak puszcze hamulec to rusza ale gdy skręcę koła do końca w którąś stronę to czuć jak hamuje. Czy może być przyczyną przegub czy może co innego?
nort7
Berbeć

Problem przy skręcaniu

Postprzez Maciek1Z » 11 lis 2011, o 11:34

nort7 mam podobny problem,z tym,ze nawet jak stoje w miejscu i skrecam kierownica to mi pompa huczy,moze masz podobny problem tylko ze bardziej daje sie we znaki?a propos pompy to czy to normalne ze ja slychac,plyn jest,wiec nie czaje... :kwasny:

[ Dodano: 2011-11-11, 10:37 ]
ps.sprawdz ten przegub,nie zaszkodzi napewno,poza tym wymieniales lozyska sam czy ktos ci to robil/moze cos zle zmontowane zostale i blokuje?pozdro ;-)
TDi is not a crime...
Maciek1Z
Berbeć

Postprzez pablomed » 13 lis 2011, o 00:55

nort7, zacznij od oceny czy są ślady ocierania koła o nadkole wystarczy spojrzeć i będzie widać. Jeśli sa to albo masz zły rozmiar felg albo skichana jest kwestia ustawienia drążków (nie wycentrowane względem maglownicy i w jedną stronę koła skręcają za bardzo a w druga za mało.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Układ kierowniczy