Problem , ubywa płyn od wspomagania .

Wszystkie informacje o elementach układu kierowniczego.

Moderator: Moderator

Postprzez Bebzo28 » 30 wrz 2011, o 10:21

Witam zauważyłem plamy pod autem ,a le nie mogłem tego rozszyfrować co to za płyn.

No i już wiem zaczęło mi obywać płynu od wspomagania .

Plamy pod autem są w okolicy, jak stoję przodem do auta i podniosę maskę to to tak jak jest cewka zapłonowa i zbiorniczek wyrównawczy od płynu chłodzącego ( to pod autem jest plama).

Podejrzewam maglownice ale muszę skoczyć jak najszybciej na kanał i temu się bliżej przyjrzeć.

I moje pytanie to : 1. Jeżeli to coś z maglownicą to czy to jest poważna sprawa? ,
2. Czy są tam jakieś uszczelki do wymiany oringi ?
3. czy do naprawy maglownicy trzeba ją wyciągać ?

Trochę mnie to przeraża.

Jak otworzę maskę to można się trochę przyjrzeć z góry na to i widać z góry że osłona przegubu półosi jest mokra .

Pozdrawiam .
Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam .
Bebzo288
Bebzo28
Czytacz

Postprzez pablomed » 30 wrz 2011, o 15:50

Bebzo28, czy i jaki jest zakres naprawy nie da się wywnioskowac z twojego opisu, są zestawy naprawcze, dość drogie ale ktoś musi ocenic czy maglownica niema innych uszkodzeń wymagających pełnej regenracji kt ora kosztuje ze 4 stówki i nie bardzo się opłaca bo jest dużo tanich używek, ryzyko zakupu używki nie jest duże maglownice sa trwałe.
Musisz jeszcze zajrzeć pod auto najlepiejh z kanału - może tylko któryś przewód popuścił na mocowaniu albo jest uszkodzony
pablomed
Members

Postprzez szejmas » 1 paź 2011, o 19:17

to pewnie maglownica, ale mogą byc tez przewody. zobacz moglownice przy manszetach, jeśli tam jest mokra to raczej puściły uszczelniacze. uszkodzenie powoduje konieczność wymiany maglownicy czyli jej wyjęcie. regeneracja jest droga, nowa tym bardziej. jeśli ci się uda to poszukaj na szrocie, tylko żeby była sucha. po wymianie trzeba jeszcze geometrie ustawić.
szejmas
Czytacz

- - -

Powrót do Układ kierowniczy