Wszystkie informacje o elementach układu kierowniczego.
Moderator: Moderator
przez shakez » 12 lip 2011, o 22:23
Witam.
Mam golfa 3 1.4 ABD w którym wymieniłem listwę kierowniczą. Listwę kupiłem na allegro i wyglądała identycznie jak moja stara listwa ale po wymianie okazało się że ma inne mocowanie do pompy. W mojej starej był przewód zakończony oczkiem przez które przechodzi śruba z otworami. W nowej listwie jest przewód zakończony króćcem na którym jest o-ring i nakrętka. Od starej odciąłem końcówkę przewodu pozostawiając przy niej 10 cm rurki i chciałem ją połączyć z rurką nowej listwy przy pomocy gumowego przewodu ciśnieniowego i 6 opasek. Takie rozwiązanie nie wypaliło ponieważ po 5 minutach wąż zsunął się pod ciśnieniem.
Jak połączyć te dwie aluminiowe (chyba) rurki tak by wytrzymały ciśnienie?
-
shakez
- Berbeć
-
Rurka od wspomagania kierownicy - jak połączyć
-
-
przez sirGrzesio » 13 lip 2011, o 08:58
znajdź warsztat, który zajmuje się hydrauliką siłową i oni bez problemu połączą Ci przewody ewentualnie zaproponują inne rozwiązanie. żadne łączenie home made nie będzie działać...
-
sirGrzesio
- Gaduła
-
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
przez robzar89 » 14 lip 2011, o 09:36
Ja miałem pęknięty prawie cały ten przewód i najnormalniej w świecie został pospawany migomatem. Teraz trzyma elegancko. Pozdrawiam
-
robzar89
- Czytacz
-
przez shakez » 15 lip 2011, o 11:01
Pospawane tigiem. Trzyma elegancko.
-
shakez
- Berbeć
-
-
-
-
W naszym mieście jest wiele serwisów, ale ja zaufałem
tym naprawą pralek z Wrocławia, bo mają doświadczenie!
Powrót do Układ kierowniczy