Witam forumowiczów to mój 1 post na tym forum problem tkwi w tym ze urwany jest gwint w bloku mocowania pompy jest to żeliwo nie mam pomysłu jak ten kłopot rozwiązać łapa mocowania jest z aluminium przykręcana na jedna śrubę i połamała się i jak przymontowac pompę na 2 śruby z ktoś spotkał się z takim problemem?
Na aledrogo są komplety naprawcze typu tulejka z gwintem którą osadza się na nowy gwint w komplecie gwintownik rozwiertaki itp. Co do pompy raczej kupno nowej , zależy jak się urwało ucho można kombinować z dużą podkładką itd , ale to są pół środki i w rezultacie może przynieść jeszcze więcej szkód .
sprawa jest nei taka prosta jak sie wydaje bo po 1 nie ma czego nagwintowac bo popredni gwint zostal urwany z calym uchem a po 2 jest to zeliwo material bardzo ciezki no obrobki!!!
Aha no nie widzę więc źle to zrozumiałem jak urwane żeliwne ucho to chyba spawanie zadzwoń może i zapytaj tu jakaś firma zajmuje się spawaniem itp może da radę twoje okolice http://panoramafirm.pl/us%C5%82ugi_spaw ... C5%82odawa