Wspomaganie siada przy intensywnym użytkowaniu

Wszystkie informacje o elementach układu kierowniczego.

Moderator: Moderator

Postprzez Michu » 31 lip 2012, o 10:18

Podczas intensywnego użytkowania wspomagania np. slalom czy sekwencja ciasnych zakrętów wspomaganie na chwilkę się wyłącza. Ostatnio jechałem próbę trwającą ok 1 min i już zaczęło siadać. Możliwe, że to płyn się przegrzewa w tak krótkim czasie ? Przy normalnej jeździe nie ma przerw w działaniu, chociaż wydaje mi się, że powinno troszke lżej chodzić (kolega miał pierwsze toledo tyle że diesla i tam mu lżej chodziło wspomaganie a kola miał 195, ja 185). Pompa nie piszczy i nie wydaje głośnych dźwięków, owszem jakis hałas zawsze jest, ale hydrauliczna pompa tak powinna mieć. Jaki płyn do wspomagania polecacie na kjs i tego typu imprezy ? Jeszcze kiedyś zauważyłem, że pasek który napędza koła od klimy i wspomagania troche "chodzi" zygzakiem jakby jedno z kół biło na bok, ale nie jest to duże bicie, pasek nie piszczy i naciąg ma dobry.
Michu
Berbeć

Postprzez slavwek.ie » 2 sie 2012, o 14:26

Wymień pasek i płyn, pewnie masz już tam czarne błoto.
Kółko do pompy w razie co mam w dobrym stanie.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
slavwek.ie
Moderator Globalny

Postprzez Michu » 5 sie 2012, o 15:25

Póki co zalałem nowy płyn - stary faktycznie czarny zlałem... Różnicy żadnej nie czuć przy normalnej jeździe, ale jutro startuje to zobaczymy czy pomogło ;)

EDIT: niestety wspomaganie dalej przrywa ;/ nie mam pojęcia czemu...
Michu
Berbeć

- - -

Powrót do Układ kierowniczy