wymiana osłony przekładni kierowniczej

Wszystkie informacje o elementach układu kierowniczego.

Moderator: Moderator

Postprzez pablomed » 7 lut 2010, o 21:15

Koledzy natrafiłem na złośliwy problem przy naprawie która jak mi się zdawało będzie banalna. Rozpadła się guma osłaniająca lewy drążek przy wejściu do przekładni. No to kupiłem, założyłem i za licho nie mogę wcisnąć tam opaski żeby ją przymocować, kto to widział wie że jest tam taka rurka odpowietrzająca i opaskę trzeba wcisnąć między nią a brzeg gumy.
Oryginalna opaska się rozleciała przy zdejmowaniu
Typowa skręcana opaska nie wejdzie jest za gruba
Na razie założyłem zwykłą plastykową ale to mi wygląda na niepewne
Co robić, szukać w ASO tej opaski?
pablomed
Members

Postprzez Repsol » 7 lut 2010, o 21:53

pablomed, nie musisz szukać w ASO. Kiedyś kupowałem takie opaski w zwykłym motoryzacyjnym, co prawda nie do Golfa ale to nie istotne bo opaska jest opaską. Z kupnem takich nie było najmniejszego problemu. Z ich zaciśnięciem również nie, tępymi obcęgami zagina się je praktycznie tak jak fabrycznie.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
Repsol
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 7 lut 2010, o 22:29

Dzięki kolego, więc muszę poszukać, tam gdzie kupowałem osłonę nie mieli
pablomed
Members

Postprzez Repsol » 7 lut 2010, o 23:44

Nie ma za co... :-)

A jakbyś naprawdę nie mógł znaleść tych opasek w swojej okolicy i miałbyś jeździć i nabijać specjalnie i niepotrzebnie kilometry za tym to czasami lepiej skorzystać z pomocy wujka Alledrogo ;-)

http://www.allegro.pl/item883825181_opa ... e_kpl.html
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
Repsol
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 8 lut 2010, o 22:34

Hehe dzięki. Posłałem żonkę w trasę i wróciła z tym co potrzeba. 3 zeta sztuka w jakimś zapyziałym sklepiku na wsi, a ja pytałem w dwóch dużych sklepach co się zawsze zaopatruję, w tym jeden Intercarsu i nie mieli :)
pablomed
Members

- - -

Powrót do Układ kierowniczy