wyrzuca mi olej

Wszystkie informacje o elementach układu kierowniczego.

Moderator: Moderator

wyrzuca mi olej

Postprzez stoner » 18 kwi 2011, o 23:10

Witam wyrzuca mi olej pod ciśnieniem przez otwor odpowietrzający w korku wlewu oleju a podczas ruchu kierownicy w lewo lub w prawo pompa buczy Co może być przyczyną? pomocy :-(
stoner
Berbeć

wyrzuca mi olej

Re: wyrzuca mi olej

Postprzez K@mil » 18 kwi 2011, o 23:30

stoner napisał(a):Witam wyrzuca mi olej pod ciśnieniem przez otwor odpowietrzający w korku wlewu oleju a podczas ruchu kierownicy w lewo lub w prawo pompa buczy Co może być przyczyną? pomocy :-(

Najpierw odpowietrz układ... jak sie nie poprawi a płyn zacznie bomblować(pienić się) to oznaki ze pompa mowi the end
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez GTI07 » 18 kwi 2011, o 23:36

Co do pierwszego zobacz czy odma nie jest zapchana,a do drugiego to zobacz czy pasek masz naciągnięty bo jak jest naciągnięty to pompa może padać.
Pozdro
Zapraszam do mnie.Moje MKIII: http://www.golf3.pl/topics2/wszystko-za ... t20834.htm
GTI07
Badacz tematu

Tak

Postprzez pawloxd » 27 mar 2012, o 18:59

Odpowiedź już pewnie znasz bo temat dawno temu założony... Ale może pomogę innym :D Miałem ten sam problem wystraszyłem się myśląc ze to pompa... Okazało się że to dziurawy wężyk wychodzący z pompy. Pompa działając zasysała "lewe" powietrze co powodowało wywalanie płynu wspomagania przez korek. Poradziłem sobie tak że tymczasowo założyłem zwykły wężyk paliwowy i zacisnąłem metalowymi opaskami. Normalnie trzeba wymienic cały układ koszt około 100 zł wszystko jest skute i porządnie zrobione ale na prowizorce narazie jeżdżę i jest ok kontroluję tylko czy wężyk nie pęka. POZDRO :-P
pawloxd
Czytacz

- - -

Powrót do Układ kierowniczy