Witam!Posiadam golfa iii varianta 1,9tdi gt http://www.golf3.pl/topics2/racing-vari ... 20929.htmi ostatnim czasem sypnęły mi się tłumiki końcowy i środkowy!wpadłem na pomysł aby środkowy tłumik zastąpić strumienica a końcowy oczywiście wymienić na nowy! czy ma ktoś z was taki zestaw i czy w 1,9 tdi zda to w ogóle rezultat czy lepiej zamontować oryginalne tłumiki nadmienię że nie zależy mi na dźwięku z tłumika "ryczeniu" tylko jak coś to na przyroście mocy.A i najważniejsze czy taki zestaw jest trudno samemu zmontować no i oczywiście w miarę możliwości proszę o jakieś linki:)
Nie!! Strumiennicy do diesla nie zakładaj. Już testowałem taki na poprzednim aucie. Spadek mocy i poziom hałasu wyższy. Ori tłumiki zastosuj. Nie baw się w ten syf. A już napewno nie w dieslu
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
ja ostatnio uczyniłem coś takiego. wywaliłem kata, tłumik środkowy i tylny, czyli ogólnie wszystko na końcu mam tłumik przelotowy i powiem Ci że nie ma wielkiej różnicy w dźwięku, a samochód trochę żwawszy się zrobił
tłumiki zamówione!po analizie wymieniam rurę kolektora wspawam długą rurę do niej tłumik środkowy i końcowy!powinno być ok!!wrażeniami podzielę się po montażu
[ Dodano: 2010-04-12, 17:13 ] wszystko zamontowane,efekt:auto zrobiło się trochę bardzie dynamiczne!! i co najważniejsze nic nie stuka i nie brzęczy:)
Temat uważam za zamknięty.