do diesla nie ma tlumnikow ktore dadza ci bas,,, chyba ze chcesz miec ladna koncowke to kup koncowke i mniej cie to wyjdzie,,, bo tlumik jest drozszy a efekt taki sam jak przy samej koncowce
Tak jak kolega wyżej wspomniał. Niestety w dieslu mamy do czynienia z innym przepływem spalin niż w benzynie No ale coś za coś... Jeśli chcesz mieć basowy pomruk, to słyszałem, że można zlecić wykonanie specjalnego tłumika na zamówienie, który jest dedykowany dieslowi. Wybór oczywiście należy do Ciebie, z tym, że ten dedykowany tłumik to już spora kasa... Nie jestem pewien, ale coś w granicach 700zł; Ja osobiście wybrałbym samą końcówkę Pozdro
Witam!
Wróce jeszcze do motywu tego wydechu! Mówicie końcóweczke tylko zamontować ale co to da tyle że ładnie będzie się świeciła pod dupą golfa! a takiego typu wydech
http://moto.allegro.pl/item541953815_tl ... zedaz.html nic nie wniesie do klekotu samochodu Nie wiem jak to jest w dieslu więc jeszcze raz prosze o rade!
[ Dodano: 2009-02-01, 17:27 ] co zrobić aby teń dźwięk był taki inny
ten wydech nie zmieni dzwieku, tylko wyglad na gorszy, takie tlumnik niepasuje do mk3 (moje zdanie),Zmodyfikować można ale dźwięk niegdy nie będzie taki jak w benzynie. Silnik Diesla ma zupełnie inną charakterystykę pracy
Kolega dobrze pisze. W dizelku miałem całkowity przelot. Bez katalizatora i tłumika środkowego, Był bardzo Ciy tylko mialem ostatni tłumik ( dla wuglądu) i efekt był taki, że fajnie gwizdał jak sie turbinka pompowała. Z dizlem nic nie wymyślisz czyba, że jak napisał Ci Leito ale to już spory wydatek
Heh no niestety kupno tłumika sportowego to w dieslu poprawienie visualu Wiadomo, że głoś się nieco zmieni, ale jak już kolega wyżej wspomniał, to nie jest to samo co w benzynie
nic nie da Ci ten sportowy tłumik ja u siebie miałem wsadzony końcowy to jedyny efekt jaki był to bardziej widoczne kopcenie bo rure miałem duża w benzynie kozak dzwięk a w Tdi kompletnie zero efektu. ZMieniłem na normalny bo nie widac tak tego kopcenia kiedy wstawia mu sie w pedał bo wszystko idzie na dół. a I rure była bardziej osmalona czarną sadzą a w normalnym tlumiku nie widac tego więc radził bym CI dac se spokój z tym )