SotoM, oki to zrobie tak jak pisales zyskam te 13 kucy i w sumie 113 kucy wystarczy by klekot i burczydlo mogly sie ciac
no ale tak na serio to moj mruczus mi na razie wystaczy
Moderator: Moderator
nie wydaje mi sie aby było mniej roboty z tym....Cysiu_NS napisał(a):mozesz tez zrobic dziure w kacie wywalic z niego bebechy do srodka wsadzic rure i zaspawac koszta mniejsze mniej zabawy efekt ten sam
nie wiem czy to przeczytałeś wcześniej - ja miałem 2.0 i przerabiałem w nim układ wydechowy. robiłem rozne kombinacje ze strumienicą.miałem mozliwosc hamowania go po kazdym innym doswiadczeniu - i najleprzym wyjsciem było aby wywalic kata i wstawic rure a strumo wstawic zamiast przed ostatniego tłumika i potem końcowy. zyskałem na tym 13 koni i moment mi poszedł z tego co pamietam o 20Nm do góry. i powiem wam ze nie było tragedji z głosnościa... było lajtowo i to wszystko podkładane zostało na rurach fi 60mm. i wcale wiecej nie paliłSkner80 napisał(a):Mam male pytanko odnosnie katalizatora a mianowicie czy ze starosci taki katalizator moze miec wplyw na osiaggi autka tzn poprzez to ze moze byc zapchany czy w jakis inny spaosob a zmierzam do tego czy warto jest go wymontowc i zmienic na strumiennice...
arek rybczyński napisał(a):ja założyłem strumienice zamiast rozwalonego kata do mijego 1,8
wnioski:
spalanie wzrosło o około 1litra LPG na stówkę
i ca najważniejsze WZROST MOCY 5-8 koni i to czuć podczas jazdy
chałas troszkę jest głośniej ale da się wytrzymać.
DAj to do tłumikarza i neich ci wspawa sonde w strumienice/rure i po problemie, a nie izolacyjnasHEY
Ja u siebie w garażu wyjałem kat. wmontowałem w jego miejsce rurke z wydechu 125p , a wtyczke do sondy zakleiłem izolacją. W wyniku tego zabiegu mocy i decybeli przybyło, wiecej zmian nie zauwarzyłem.
Drpiorko napisał(a):DAj to do tłumikarza i neich ci wspawa sonde w strumienice/rure i po problemie, a nie izolacyjnasHEY
Ja u siebie w garażu wyjałem kat. wmontowałem w jego miejsce rurke z wydechu 125p , a wtyczke do sondy zakleiłem izolacją. W wyniku tego zabiegu mocy i decybeli przybyło, wiecej zmian nie zauwarzyłem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości