Jeśli chodzi o układ wydechowy to prawdopodobnie jutro będę zamawiał... przytoczę Ci tutaj maila którego dostałem od gościa zajmującego się produkcją tłumików dedykowanych:
"Witam
Dziękuję za zainteresowanie moja oferta w serwisie allegro.pl
Jeśli chodzi o ten model golfa to nie ma najmniejszego problemu i dostępne są :
1. dedykacja ekonomiczna czyli tłumik przeliczony pod Pańskie autko, z
ustawionym rezonansem, przepływem oraz z wybranym przez Pana dźwiękiem
2. dedykacja pełna posiada wszystkie mocowania i odpowiednio wyprofilowaną rurę łącząca z środkowym czyli jest to tłumik w pełni gotowy do montażu bez żadnych przeróbek ; oczywiście jest tak samo jak wersja ekonomiczna przeliczona pod Pański samochód
Rożnica w cenie to pomiędzy obiema wersjami to 250zl -obie wersje są przeliczone pod ten model , wykonane są z tych samych materiałów o tej samej wysokiej jakości, według tych samych obliczeń. Z własnego doświadczenia zalecam wybór wersji ekonomicznej gdyż ona pozwala na ustawienie końcówki ozdobnej względem zderzaka wg własnego gustu no i wychodzi taniej niż pełna dedykacja a ma Pan ten sam przeliczony tłumik.
Jeśli mogę doradzić to klienci poruszający się takimi samymi samochodami jak Pańskie, wybierają tłumik w dedykacji ekonomicznej z dźwiękiem ustawionym delikatny bas z końcówką podwójną okrągła prosta. Oczywiście decyzja należy do Klienta .
Ceny dedykacji ekonomicznych są na moich aukcjach w serwisie allegro.pl ,tam znajdują się także fotki wzorów produkcyjnych 12 rożnych do wyboru.
Czas oczekiwania to 5 dni roboczych bo wszystkie elementy układu wydechowego produkowane są na indywidualne zamówienia Klientów.
Zamiast katalizatora zalecam odpowiednio dobraną strumienicę ( 80zł ) oraz tłumik środkowy 120zł/250zł. Jeśli wszystkie elementy byłby mojej produkcji to zostaną ze sobą zsynchronizowane tak aby uzyskany efekt był jak najlepszy."
A tutaj link do jego aukcji... mam zamiar zakupić właśnie taki tłumik końcowy (chyba, że poleci mi inny to jeszcze pomyślę) i dodatkowo strumienicę:
http://www.allegro.pl/item431744653_tlu ... ta_80.html