Witajcie,doradzcie co będzie lepsze bo zatkał mi się kat i go wyciołem ale efekt wiadomy dzwoni i zastanawiam się czy dać strumiennice czy dać rurkę w środek kata bo puszkę zostawiłem ,a z drugiej strony czy strumienica źle nie wpływa na zawory jak szybciej te spaliny będą wylatywać?w sensie czy nie wypala ich za bardzo. ?
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć. Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy. Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
MiroGti, Ja mam u siebie strumienice od 3 lat i nic się nie dzieje , jak masz po strumienicy tylko rury to koncowy będzie dostawał w kość bo tylko on będzie hamował spaliny i szybciej sie zużywał , dużo ludzi poleca zrobic samą rurę , według mnie pusty katalizator (zeby tylko był na przegląd) potem strumienica i rury i koncowy jest nawet niezłym efektem
Ja myślę dać strumienice a reszta zostaje,czyli srodkowy i koncowy bo założyłem nowe teraz ,tylko myślę co zamiast kata żeby nie ryczało tylko wyciszyło a zarazem nie blokowało spalin
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć. Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy. Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
albo prosta rurka, albo strumienica, jak stryjenka uważa strumienica nie da przyrostu mocy ani też nie zaszkodzi jak będzie w dobrym miejscu wspawana, mam u siebie i w stosunku do prostej rury można zauważyć nieco fajniejszy dźwięk, ale to niewielka różnica
Opik, Nie szukam przyrostu mocy tylko wkurza mnie dźwięk pustego kata ,tylko jak wspawam strumiennice to w jakiej odleglosci dać sonde przed nia? Żeby spełniała swoją rolę ,czy to nie ma znaczenia byle była przed ?
MiroGti, Witam.Dołączę się z zapytaniem - jakie będzie zużycie benzyny czy sonda nie zmieni składu mieszanki?Sonda bez odpowiedniego ciśnienia spalin zmieni skład mieszanki na zamiennikach - i będzie przepał !Np.11l/100km.