układ wydechowy 1.8 <-> 2.0

Wszytko co zwiazane z układem wydechowym

Moderator: Moderator

Postprzez killah » 28 paź 2010, o 22:36

elo

czy układ wydechowy z 1.8 aam będzie mi zamulać po swapie na 2.0 agg? mój mechanik stwierdził że jest jakaś różnica w średnicy ale żeby to zamulało auto to raczej nie powinno.

od katalizatora dokładniej zostawiony jest układ 1.8. Katalizator oczywiście się wypatroszy.

co o tym sądzicie?
killah

Postprzez Ryjek » 28 paź 2010, o 22:46

da rade
Ryjek
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 28 paź 2010, o 22:47

napewno inny jest tlumik srodkowy, a co do srednicy musi wypowiedzec sie ktos kto miał dwa w reku...
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez killah » 29 paź 2010, o 21:08

Panowie mam taki problem że przy wyjściu z kolektora jest 56mm dalej rura w układzie ma 43 mm wg mechanika. Czy to możliwe że układ jest 9mm szerszy w 2.0 ?

co mam w takim wypadku zrobić? sztukować taką rurę czy trzeba będzie cały układ do końcowego wymieniać?
killah

Postprzez Imper » 29 paź 2010, o 21:10

mozesz to poskladac na wydechu z 1.8 ale nie daje to 100% pewnosci ze bedziesz mogl wykorzystac w 100% mozliwosci nowego motoru. Od biedy mozna tak posmigac tak czy siak odczujesz roznice
Imper
Members

Postprzez killah » 29 paź 2010, o 21:15

Imper napisał(a):mozesz to poskladac na wydechu z 1.8 ale nie daje to 100% pewnosci ze bedziesz mogl wykorzystac w 100% mozliwosci nowego motoru. Od biedy mozna tak posmigac tak czy siak odczujesz roznice

ale czy to możliwe że różnica jest aż 13 mm ?

myślę o tym by po prostu kupić środkowy i 2 rury łączące to z katalizatorem i końcowym.

a czy tłumik końcowy może zostać ? jest od diesla więc on ma chyba szersze wejście niż zwykły benzyna

Obrazek

kolektor i katalizator mam.

brakuje długiej prostej rury i środkowego

i czy końcowy od diesla nie zamuli auta?
killah

Postprzez pablomed » 10 lis 2010, o 01:59

końcowy do tdi i do GTI jest identyczny w rozmiarach więc może być, tyle że jak dla mnie podwójna rurka w asfalt to jak najbardziej do diesla pasuje ale do GTI? Trochę nie teges, rzecz gustu. A rury tłumika do 2.0 są grubsze, ile nie wiem musiałbym zmierzyć u siebie
pablomed
Members

Postprzez killah » 10 lis 2010, o 08:49

pablomed napisał(a):końcowy do tdi i do GTI jest identyczny w rozmiarach więc może być, tyle że jak dla mnie podwójna rurka w asfalt to jak najbardziej do diesla pasuje ale do GTI? Trochę nie teges, rzecz gustu. A rury tłumika do 2.0 są grubsze, ile nie wiem musiałbym zmierzyć u siebie

sądzę że 2rurka to kwestia gustu. Nic innego mi do głowy nie przychodzi co by można było zamiast tego założyć. Jeśli chodzi o wydech to już temat nieaktualny jeśli chodzi o mnie.

Katalizator został rozcięty i od sondy lambda poszła rura do środkowego 2.0
killah

Postprzez LeszekGT » 10 lis 2010, o 12:01

killah, hehe no widzisz a ja właśnie ci w temacie napisałem o tym wydechu :)
LeszekGT
VIP

- - - www.centrum-pomoc.pl

Powrót do Układ wydechowy