przez gawior » 5 lis 2012, o 10:45
Ja u siebie ( 2.0 8V - 2E ) założyłem cały wydech z kwasu ( kupiłem używany ) robiony na zamówienie.
Głośniej nie jest niż seria bez kata. Trochę bardziej w okolicy 1800-1900rpm. Wtedy taki bardziej basowy dźwięk jest ( drażniący ). Powyżej 3500rpm. jest fajniejszy "sportowy" dźwięk, ale i tak nie jest głośny. W środku auta z zamkniętymi szybami słychać lekko wydech przy tych 1800-1900rpm.
Wydech ma strumienicę zamiast kata ( tłumik środkowy, przelotowy ), środkowy i końcowy.
Założyłem go, bo miałem go w bardzo niskiej cenie, a wypadało by w seryjnym wymienić u mnie środkowy. Tak więc dołożyłem parę groszy i mam cały wydech w świetnym stanie.
W zeszłym tygodniu miałem problem przy przeglądzie z tym tłumikiem zamiast kata. Musiałem jechać na inną stację diagnostyczną, bo nie chcieli podbić ( wygląd jak ten w linku od ciebie, tyle że jeszcze ma wzmocnienia przy wejściu i wyjściu rury ).
Znam kogoś, kto ma 1.8 ABS z wydechem: przelotowy zamiast kata i prostą rura do końcowego sportowego. Jak na parkingu przy gazował, to zleciała się ochrona, a mijając policję zdejmuje nogę z gazu.
Ogółem jest zaje....iście głośno.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz