witam ,jestem zmuszony do wymiany wydech . chwilowo miałem wydech ulter w swoim 2.0 8v spisywał się dobrze ale na wiosnę chce zrobić swapa na vra i moje pytanie jest takie . istnieje możliwość wyłożenia wydech z vr6 do Gti i z czym się to wiąże , czy lepiej odrazu włożyć oryginalny wydech , i prostu narazie się wstrzymać
środkowy od VR6/ABF, końcowy VR6/ABF, wstępny VR6 lub prosta rura 55mm z ABFa, wywal kata i wstaw kolejny kawałek rurki, z kata odetnij tylko końcówkę którą przykręcasz do kolektora, chyba ze masz zintegrowany kat z kolektorem to pomiń opcję wycinania kata i zrób przejście z kata (48mm) na rurkę 55mm
KooxPL napisał(a):wieszaki i reszta będzie pasować ?
bedzie pasowało, tylko silniki 1.4/1.6 (bez 101km)/1.8 miały inny wieszak środkowego, ale 2.0 i 2.8 miały taki sam, tak czy inaczej, można go zamienić, jest przykrecany
w ten weekend mogę nie dać rady włożyć ale za tydzień będzie już latać )
to musze kwasówe dorwac ) i jakąś plecionke będzie trzeba dać bo tak na sztywno to nie przejdzie ?
to tak patrzę ,że bez stawania się obejdzie ) najwyżej coś się podda
[ Dodano: 2012-10-12, 15:17 ] spawania *
[ Dodano: 2012-10-14, 04:05 ] nagla zmiana planów , wydech musi poczekać . wjechalem na kanał spojrzałem na podłogę i się zalamalem . podłogi nie można nazwać podłoga zarówno jak i progi . jednym słowem jakas masakra /