Złącze elastyczne, gwizdy, niebieski dym

Wszytko co zwiazane z układem wydechowym

Moderator: Moderator

Postprzez V3nkman » 20 maja 2014, o 02:36

Nie wiedzialem czy temer zalozyc tu czy w turbo/deasel

Witam, mam problem, mam golfa tdi 1z zlacze elastyczne trafil szlag. Generalnie jak odkrece tlumik to odapdnie bo polaczenie nie istnieje. I zaczely sie problemy, najpierw smrod w aucie(z nawiewu) potem stukot luznej rury tlumika na wolnych. Ale glowny prblem to ze jak go kupilem silnik igla-10 zadnych dymow z wydechu zimny cieply zawsze spoko? Ale teraz jak nie ma szczelnosci i stoje na swiatlach cale spaliny gromadza sie pod maska, i wtedy maja kolor dymu papierosa taki bialo niebieski. Do tego zaczelo gwizdac turbo jak w gt-r. Na 3,4i5 brakuje mocy(ciagnie do konca nic nie przerywa) i teraz pytanie koje czy to wszystko wina zlacza?? Czy turbo i dym to osobna srawa? Dodam ze cooler jest mokry(mylem po tyg dalej mokry)

Prosze o pomoc

Ps nie kialem pieniedzy i czasu to naprawic wiec bez rage ;please ;)

[ Dodano: 2014-05-20, 23:20 ]
nie wszyscy na raz ;*
V3nkman
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 21 maja 2014, o 13:35

Sam Sobie odpowiedziałeś bez wymiany to tu nic nie zrobisz i turbinę może szlak trafić. :-)
A przy okazji kontroli jeszcze dowód pójdzie na spacer :-o
pietrasiak2
Members

Postprzez V3nkman » 21 maja 2014, o 19:41

Zabioro o.0 o.0

no chodzi mi jak mam sie przygotowac na to finansowo, bo qumpela ma trubo do oddania, i zaraz pójdzie w swiat, wiec jak turbo leci to wezme
V3nkman
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 21 maja 2014, o 20:11

Najpierw doprowadź do porządku układ wydechowy . A potem gdybaj dalej . Nieszczelność powoduje zaburzenia w pracy silnika i turbiny , stąd te gwizdy. :-) :-) :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez V3nkman » 30 maja 2014, o 22:20

Uwaga uwaga, zaprawilem dzisiaj wydech, i mam problem, znaczy generalnie jest lepiej, ale troche zle zaznaczylem i krzywo wyszlo ;D jak sie zagapie i zakrece go do 4-4,5 tys to stuka o podwozie :wstyd: , pozatym, kata musze wywalic bo sie chyba zatkał ;* :wstyd:

pietrasiak2 napisał(a):Najpierw doprowadź do porządku układ wydechowy . A potem gdybaj dalej . Nieszczelność powoduje zaburzenia w pracy silnika i turbiny , stąd te gwizdy. :-) :-) :-)

wszystko jak ręką odjął. i nawet zaczął tak jakby mruczeć :D

ps. spawalem 1 raz w zyciu ponoc dobrze ze nie przepalilem nic :super: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

[ Dodano: 2014-05-30, 21:24 ]
Da sie ten cata wyczyscic zeby poszedl do żyda? czy juz zlom?
V3nkman
Czytacz

Postprzez pawelus6 » 1 cze 2014, o 14:38

Szczerze to nie wiem czy ktos kupi używkę kata - nie sądze zeby ponad 10 letni katalizator spełniał juz jakiekoolwiek zadanie które powinien :)

Poszukaj skupu katalizatorów u siebie w poblizu, ja z TD AAZ, dostałem ok. 200zł na skupie. A zamiast kata mozna wstawić jego atrapę.
Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
pawelus6
Gaduła

Rocznik: 0
Silnik: Dziala
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

- - -

Powrót do Układ wydechowy