Budowa fotela kierowcy

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Budowa fotela kierowcy

Postprzez gaceq » 20 lut 2011, o 20:00

Witam

Mam problem z regulacją oparcia. Kręcąc pokrętłem podnosi się tylko lewa strona fotela, prawa zostaje w miejscu. Ciemno i zimno więc nie chciało mi się grzebać. Domyślam się że bez jego wyjęcia się nie obejdzie ?

Druga sprawa to ślizgi. Niedawno wymianiałem komplet ale nadal nie mogę przesunąć fotela. Dużo siły trzeba użyć, najlepiej odpychając się nogami.Mam to samo w obydwoma fotelami.Słychać tylko tarcie metalu wrrr. Coś jeszcze jest w prowadnicy na podłodze ? Wymieniałem ślizgi prawy + lewy.
gaceq
Badacz tematu

Budowa fotela kierowcy

Postprzez K@mil » 20 lut 2011, o 20:16

gaceq napisał(a):Coś jeszcze jest w prowadnicy na podłodze ?

Nie tylko slizgi na fotelach... trzeba zauwazyc ze sa dwa rodzaje slizków jeden na jedna strone drugi na drugą. Jak ciezko chodzi Ci fotel to nasmaruj smarem szyby + ta gumkę ktora widac jak wyciagnie sie fotel i jest tam zapadka do blokowania fotela, bo tam tez on chodzi.
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez gaceq » 20 lut 2011, o 20:31

A luzy na szynie ? Zauważyłem że mogę siedząc za kierownicą złapać fotel pasażera i pobujać go lekko w moją stronę. Nogi mają luz a to już nie jest normalne :/ Wiem że są 2 rodzaje ślizgów. Założyłem tak samo jak były poprzednie
gaceq
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 20 lut 2011, o 20:49

gaceq napisał(a):A luzy na szynie

hmm luzy z przodu reguluje wlasnie ta gumka ... a na szynie slizgi, po to wlasnie one tam są.
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez gaceq » 21 lut 2011, o 10:47

Jedyne co moge zrobić to wyciągnąć fotele i posprawdzać co nie gra. Dzięki za pomoc. Jakoś to ogarnę
gaceq
Badacz tematu

- - -

Powrót do Wnętrze