Całkowita wymiana wnętrza

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez Stormy » 13 paź 2012, o 00:20

Chciałbym wymienić wnętrze w swoim Golfie III Variant.
Pierwsza koncepcja to full skóra, tylko niech mi ktoś powie, czy uda mi się gdziekolwiek dostać białą skórzaną tapicerkę do Golfa? Czy tapicer będzie coś takiego w stanie zrobić? Ewentualnie czy uda się dopasować w jakiś sposób tapicerkę z innego auta?
Jak wygląda wymiana wykładziny? Tutaj też będzie pewnie problem dostać białą?
Fotele i kanapę prawdopodobnie uda się pożyczyć od jakiegoś innego auta, prawda?
Czy jest możliwość wmontowania fotelów z masażem i podgrzewaniem?
Co możecie powiedzieć o tego typu okleinach do tapicerki: http://moto.allegro.pl/vw-golf-3-iii-ve ... 10502.html ?
Nie ściera się to, nie psuje, ładnie wygląda w rzeczywistości?

Druga koncepcja: lakierowana tapicerka tak jak tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=-cWDYDhEV-Y
Jaki koszt takiej operacji i czy wygląda to możliwie? Nie wali po oczach?

Do tego jeszcze jaki byłby koszt zrobienia sobie w bagażniku takiej skrzyni jak na filmiku?

Przepraszam za dużą ilość pytań, ale niedawno dopiero złapałem zajawkę, a to pierwszy raz kiedy zagłębiam się w temat, także nie posiadam żadnej wiedzy, ale staram się to zmienić ;)

Z góry dzięki za odpowiedzi :)
Stormy
Czytacz

Postprzez strzeliniasty » 13 paź 2012, o 00:32

oki powoli

Stormy napisał(a):białą skórzaną tapicerkę do Golfa

nie dostaniesz tylko na zamowienie - kupujesz fotele polkubelki lub recaro i dajesz do obszycia

Stormy napisał(a):Jak wygląda wymiana wykładziny

wyjmujesz fotele wszelakie plastiki z podroglo i sciagasz wykladzine - jasnej nie dostaniesz tylko zamowienie (chociaz nie wiem czy jasnych nie bylo w wersjach US)

Stormy napisał(a):Czy jest możliwość wmontowania fotelów z masażem i podgrzewaniem

niektore fabryczne fotele sa pogrzewane ale masaz?? zaloz sobie gwint i jezdzij po polskich drogach tansze rozwiazanie

Stormy napisał(a):Do tego jeszcze jaki byłby koszt zrobienia sobie w bagażniku takiej skrzyni jak na filmiku?

jak masz zdolnosci stolarskie to koszt wykonania bedzie wynosil zakup materialow noi sprzetu
strzeliniasty
Members

Postprzez KillerBlack » 13 paź 2012, o 00:33

Podebranie foteliod innego auta, jasne tylko trzeba przerobic prowadnice, tapicer jeżeli znajdziesz ogarnietego który to zrobi dobrze to git, wykładziny białej niebyło z tego co wiem w mkIII. podgrzewane i el, jasne ze sie da tylko trzeba kąbinowac z podłaczeniem tego. A 2 sprawa czy to sie opłaca? bo białe wnętrze jasne , fajna sprawa tylko potem ot utrzymac.
KillerBlack
Gaduła

Postprzez Stormy » 13 paź 2012, o 00:58

Liczę się z dużymi kosztami.

Fotele i kanapa od Golfa IV podejdą? http://www.ebay.co.uk/itm/VW-Golf-MK4-A ... 20cbc876b1
Takie coś wcisnę?
Stormy
Czytacz

Postprzez patrolfak » 13 paź 2012, o 09:24

Jasną wykładzinę widziałem ostatnio na allegro tylko że z wersji Angielskiej
VW Golf Mk1 VR6
patrolfak
Members

Postprzez variant yacht » 13 paź 2012, o 12:18

Stormy napisał(a):Z góry dzięki za odpowiedzi :)
zajrzyj do mojego tematu, zmienialem wnetrze na jasnoszare , szykuje sie do zmiany foteli na recaro(juz kupione przednie) oraz obszycia ich jasną skórą, dobry tapicer prawdziwą skorą do aut ( nie dermą czy tzw ekologiczna) zrobi to od 3 tys, fotele/kanapa/boki, u mnie dol plastikowi wszystkie slupki zrobione sa flokiem,trzyma sie bez problemow 3 rok....
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
variant yacht
Badacz tematu

Postprzez SOTO » 24 paź 2012, o 01:03

Fotele od golfa 4 nie są zbyt praktyczne i wygodne .W swoim golfie mam kubełka z 3-ki i w życiu nie zamienił bym na 4.Golf 4 ma strasznie lichą piankę formatek siedzeń.Ale to twoja decyzja.Odnosnie białej skory i wykladziny podlogowej to malo praktyczne w użytkowaniu ,chyba że golfa postawisz na pokaz za szybą.
SOTO
Berbeć

- - - https://www.pangeodeta.pl/

Powrót do Wnętrze