cześć
mam problem z centralnym zamkiem w Mk3 (fabryczny, pneumatyczny z dołożonym pilotem)
jeszcze przed chwilą wszystko śmigało, pilot zamykał i otwierał wszystko bez problemu, kluczyk w drzwiach kierowcy lub pasażera otwierał/zamykał cały samochód.. otwieranie/zamykanie szyb działało z drzwi kierowcy oraz z pilota..
wyszedłem sobie przesmarować zamki i bębenki preparatem i chyba spierdzieliłem wszystko, bo aktualnie sytuacja wygląda tak:
-kluczem w drzwiach kierowcy da się zamknąć/otworzyć tylko drzwi kierowcy, gdy zamek jest otwarty to można je otworzyć klamką zewnętrzną oraz wewnętrzną
-kluczem w drzwiach pasażera nie da się zrobić nic poza otwarciem ich (jeżeli na przykład wcisnę rygiel od środka), jak przekręcam kluczyk żeby zamknąć zamek to nie ma reakcji, rygiel się nie rusza, nie da się również otworzyć samochodu ze środka, klamka zewnętrzna natomiast działa bez zarzutu
-pilot też jakby padł.. jedynie po wciśnięciu przycisku otwierania drzwi słychać że pompka dostaje jakiś sygnał, zamykanie nie działa
bezpiecznika nie sprawdzałem ale wydaje mi się że gdyby wina leżała po jego stronie to pompka by nie reagowała na nic i drzwi pasażera dałoby się otworzyć z kabiny, chyba że jest taka możliwość że z powodu mrozu ta klamka nie działa?..
jakieś pomysły?
może ktoś już się w to bawił?
z góry dzięki za chęć pomocy.
pozdrawiam