chce wyciąć dziurę w tylnych drzwiach

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez arek ryba » 10 cze 2008, o 15:54

mam problem.
kupiłem głośniki do tylnich drzwi- orginalnie nie było tam głośników więc i mniejsca na nie też tam nie ma jak jest to zrobione w przednich drzwiach. postanowiłem więc wyciąć dziury w boczkach tak aby można było je swobodnie wpasować.
czy ktoś z was robił już takie operacje i jakie są konsekwencje takiej dziury?? i czy jak wytnmę taką dziure to głośniki będą pasować(tzn czy tam dalej nic innego nie bedzie przeszkadzać)
pozdrawiam
arek ryba
Members

Postprzez QKi89 » 10 cze 2008, o 16:18

Nie montuj głośników z tyłu bo tylko zepsujesz scenę muzyczną. A jeśli dalej chcesz to zrobić to jednak radziłbym Ci kupić używane boczki drzwi już z oryginalnymi otworami bo jeśli sam to zrobisz to będzie to okropnie wyglądać.
Mój Mysticblue GT - zapraszam ;-)
QKi89
Badacz tematu

Postprzez arek ryba » 11 cze 2008, o 12:39

no to gdzie założyć te głośniki???
QKi89 napisał(a):z to będzie to okropnie wyglądać.

ale przecież sa tam maskownice i nic nie będzie widać jak nawet wytnę te dziury. a muszę je wyciąć po to bo mi się nie mieszczą a dokładnie dziura musi być na ten magnes.
arek ryba
Members

Postprzez Mario Mario » 11 cze 2008, o 16:37

Jeżeli piszesz na tym forum o swoim problemie to suchaj rad kolegów niejednokrotnie bardziej doświadczonych w obcowaniu z VW w róznym tego wydaniu. Jak ci kolega pisze, że nie oplaca się wycinać dziór to musi wiedzieć co pisze, a ja jego popieram. Jak nie jesteś leniwy i w gorącej wodzie kąpany tyo poszukasz na tym i innych forach VW i napewno znajdziesz kogoś kto ci takie boczki sprzeda za nieduzą kaskę. A tak ode mnie to fajna akustykę uzyskasz montując glosniczki w tylnej desce, fajnie odbija się dźwiek od tylnej szyby, a wycięcie tam otworów napewno nie szpeci, a wręcz wygląda ladniej niż spierniczone boczki. POZDRAWIAM.
Mario Mario
Czytacz

Postprzez QKi89 » 11 cze 2008, o 17:23

arek rybczyński, po prostu źle Cię zrozumiałem, myślałem że chcesz wycinać te dziury w tym zewnętrznym boczku :-P
Jeśli chodzi Ci o wycięcie tej dykty to nie widzę żadnych przeciw skazań. U mnie są takie dziury ponieważ poprzedni właściciel miła tam założone głośniki. Ale jednak bym Ci odradzał montowanie głośników w tylnych drzwiach ;-)
Mój Mysticblue GT - zapraszam ;-)
QKi89
Badacz tematu

Postprzez Majdul » 12 gru 2008, o 22:44

zeby nie zakladac nowego tematu pytam tutaj: jesli z tylu moje boczki nie maja miejsca na glosniki to czy jesli kupie ten plastik z otworem na glosik to bedzie pasowal bez przerobek ? kombinowal ktos kiedys z tym ? to odrazu spytam o przod, tam tez nie mam otworow na glosniki :O i czy jak kupie same kieszenie z otworami to bedzie wszytko ladnie pasowac ? czy musze kupic cala tapicerke ?
Majdul
Czytacz

- - -

Powrót do Wnętrze