Ciekawie wykończone wnętrza (poszukiwanie materiału)

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez merwi » 13 sie 2012, o 20:22

Witam szukam jakiś inspiracji odnośnie wykończenia wnętrza. Myślałem o fotelach recaro i wykończyć środki jakimś materiałem np.: kratą potem tego samego materiału użyć na boczki (i moje pytanie czy można jakoś zmienić materiał na boczkach) mieszek zmiany biegu i ręcznego oraz na podsufitkę . Chciałbym również jakoś wykończyć deskę (kierownice obić skórą). Samochód mam biały dlatego proszę o propozycje może któryś z waszych pomysłów przypadnie mi do gustu.
Ostatnio edytowano 28 paź 2012, o 17:04 przez merwi, łącznie edytowano 1 raz
merwi
Czytacz

Postprzez sebadure » 17 sie 2012, o 10:44

Jedyne co Ci mogę poradzić to iść do dobrego tapicera bo nikt lepiej Ci nie poradzi. Pozdrawiam.
sebadure
Badacz tematu

Postprzez witboy » 29 sie 2012, o 20:59

wg mnie opcji jest kilka

- bardzo dobry tapicer czyli ceny zaczynaja sie za wnetrze od 3-4 tys => przekroczysz cene auta
- boczki np z color concept maja inne obicia widac to np u mnie w temacie z moim samochodem, roznia sie glownie tym ze sa bardziej napchane nie sa takie sztuczne fajniejsze
- flock... wg mnie niezly stosunek ceny do jakosci .. nakladanie sztucznego zamszu mozesz zrobic tym deske.. super efekt.. czy podsufitke inne plastiki fajny efekt coz cenowo w 1000 w calosci czyli deska sufit i inne plastiki boczki ogarniesz i beda spoko kolega w prelude 5gen ma cale wnetrze i jest kozak efekt
witboy
Ekspert

Rocznik: 1993
Silnik: aaz
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez merwi » 30 sie 2012, o 23:05

Obrazek
Postanowiłem że zrobię coś takiego w miarę możliwości spróbuje robić samemu
merwi
Czytacz

Postprzez Karol B. » 30 sie 2012, o 23:14

merwi napisał(a):zrobię coś takiego w miarę możliwości spróbuje robić samemu

Jak?
Karol B.
Members

Postprzez merwi » 31 sie 2012, o 12:30

Wiadomo że z fotelami będzie najtrudniej trzeba będzie poprosić o pomoc kogoś kto zna się na szyciu. Prawdopodobnie kupię zestaw pół-skóry zdejmę pokrowce i materiał ze środka wypruje następnie użyję jako wzoru pod nowe obicie. Podsufitkę powinienem dać radę samemu obkleić tak samo jak boczki chociaż jeszcze nie dokońca wiem jak. Nie chodzi mi o to aby wyglądało to idealnie po prostu chcę aby mój samochód był trochę zindywidualizowany inny niż wszystkie :] a przy okazji może się czegoś ciekawego nauczę.
merwi
Czytacz

Postprzez martom23 » 9 lut 2013, o 21:23

merwi napisał(a):Wiadomo że z fotelami będzie najtrudniej trzeba będzie poprosić o pomoc kogoś kto zna się na szyciu. Prawdopodobnie kupię zestaw pół-skóry zdejmę pokrowce i materiał ze środka wypruje następnie użyję jako wzoru pod nowe obicie. Podsufitkę powinienem dać radę samemu obkleić tak samo jak boczki chociaż jeszcze nie dokońca wiem jak. Nie chodzi mi o to aby wyglądało to idealnie po prostu chcę aby mój samochód był trochę zindywidualizowany inny niż wszystkie :] a przy okazji może się czegoś ciekawego nauczę.

ambitny projekt powodzenia i prosimy o fotki z przebiegu prac
martom23
Czytacz

Postprzez chomik » 9 lut 2013, o 21:33

merwi napisał(a):Obrazek
Postanowiłem że zrobię coś takiego w miarę możliwości spróbuje robić samemu

były środek Kariego gniecie wszystko !:D
chomik
Fanatyk

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez SOTO » 10 lut 2013, o 00:00

Witam.Bardzo ambitne postawiłeś sobie kolego zadanie.Życzę sukcesów.Jeśli nie masz pojęcia o szyciu tapicerki to proponuje byś :zdegustowany: tego zaniechał bo zrąbiesz cały samochód .Zajmuje się tapicerka samochodową od lat i to wcale nie takie proste jak ci się wydaje!

[ Dodano: 2013-02-09, 23:20 ]
Obrazek
moze takie ? Obrazek
SOTO
Berbeć

- - -

Powrót do Wnętrze