Cieknąca szyba lewa tylna (boczna)

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez Dawko » 9 lip 2013, o 12:19

Witam. Od pewnego czasu mam mokry problem, szukałem podobnych wątków lecz na próżno..
Otóż posiadam Golfa III 3d z 94 roku. Po lewej strony w bagazniku gdzie jest przymocowana gaśnica (na dwie śruby
specjalnym uchwytem, z dolnej dziury leci gdzie nie ma śruby bo siedzi na jednej (ten uchwyt) ). Zatem mam mokry cały bagażnik
z lewej strony, dywanik oraz koło zapasowe... Odkryłem dziurę w uszczelce lewej bocznej tylnej szyby na dole jakby sparciała.
Nie chce wymieniać całej uszczelki bo bym musiał wyciągać całą szybę, więc zakleiłem silikonem przeźroczystym, przez kilka
miesięcy trzymał, niestety ostatnio puścił i znów powódź w bagażniku. Kleiłem z kumplem znów silikonem, ale niestety
nie załapał silikon także sanitarny przeźroczysty. Co polecacie zrobić? Sorry za chaotyczną wypowiedź, jak coś nie zrozumiale
napisałem to piszcie.

Z góry dzięki za odpowiedź i pomoc.

Pozdrawiam
Dawko
Czytacz

Postprzez Lucek777 » 10 lip 2013, o 01:43

Wklejenie to koszt z 50 zł więc nie wiem czy jest sens kombinować ale jak się upierasz to można zrobić tak , do odtłuszczenia użyć zmywacz silikonowy , wlewasz do spryskiwacza takiego do mycia szyb luster itp. spryskujesz obficie wycierasz i wtedy silikon lub jak posiadasz klej do szyb , nie powinno być problemu ze złapaniem .
Mój były goferek
moj-golf/golf-mk3-2-0-16v-abf-by-lucek777-t63414.html
Masz problem z autem , chcesz naprawić lub pospawać ? Napisz lub zadzwoń 501-973-826
Lucek777
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Wnętrze