Cieknące drzwi pasażera ale tylko przy myjce ciśnieniowej

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez Dawko » 6 cze 2013, o 20:50

Witam. Szukałem podobnych tematów, jednak nie znalazłem nic pasującego do rozwiązania mojego problemu. Otóż od pewnego czasu zauważyłem, że po umyciu auta na tzw. ,, crasherze" (myjka ciśnieniowa) od drzwi pasażera woda leci po szybie oraz mokry jest fotel. Myślałem, że to może uszczelka poszła, lecz po kilku dniach przeszła kilkogodzinna ulewa (naprawdę ostro lało) i w czasie deszczu wyskoczyłem do auta i wszystko suche. Także myślę, że problem tkwi w tym, że jak myje podciśnienie to jakby się odsuwała uszczelka. Ze strony kierowcy takich problemów nie ma. W aucie zawsze jest sucho, nigdy nic nie cieknie tylko właśnie po wizycie na tej myjce. Teraz jeżdżę brudasem bo nie chce znów mieć wszystko zamoczonego. Jak Wy myślicie? Gdzie może być przyczyna owego problemu?
Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi :)

Pozdrawiam
Dawko
Czytacz

Postprzez wierzchol » 6 cze 2013, o 22:24

moim zdaniem to na bank wina uszczelki, po prostu puszcza wode ktora leci pod nieco mocniejszym cisnieniem i przede wszystkim innym katem niz deszczowka
:-)
wierzchol
Berbeć

Postprzez Dawko » 6 cze 2013, o 23:16

Można taką uszczelkę samemu wymienić? Jeśli tak to w jaki sposób i jaki koszt może być owej?
Dawko
Czytacz

Postprzez pablomed » 13 cze 2013, o 09:14

o ile wiem pasuje taka uniwersalna http://allegro.pl/uszczelka-drzwi-vw-op ... 63097.html upewnij się ogladając przekrój - jak wymienić to nie widze sensu pisac przecież ściągasz starą i zakładasz nową.
Ale wpierw dokładnie oceń czy np drzwi nie obwisły na zawiasach, czy są dobrze dopasowane
pablomed
Members

- - -

Powrót do Wnętrze