tak czy inaczej mam wrażenie że na fotkach jest podszybie czyli to co przykrywa szybę na dole i tak jak pisałem u mnie też to nie dolega i woda się nie leje do samochodu tylko spływa po szybie w okolice silniczka od wycieraczek a później kanalikiem wewnątrz błotnika pod samochód...ja nadal obstawiam ten szyber i wężyki od niego bo szczerze wątpię że go dobrze uszczelniłeś... próbuj lać wodę na dach i wtedy patrz czy leci woda do samochodu
No tak a czy widzisz zdjeci na ktorym zaznaczyłem jak to cieknie ? dobrze uszczelniłem bo już nie cieknie a powiedz mi gdzie są te kanaliki i jak sie do nich dostać
traker napisał(a):dobrze uszczelniłem bo już nie cieknie
a w temacie napisałeś że cieknie
chodzi o te którymi woda spływa z szyberdachu czy z podszybia?
jeśli o te pierwsze to po stronie kierowcy trzeba zdjąć całą skrzynkę bezpieczników i prekaźników i tam szukać na słupku dzrzwi (to przeczytałem w jakimś temacie na forum i zdjęcie też było) a jeśli te drugie to nie ma innych oprócz tych co czyściłeś
[ Dodano: 2008-09-09, 23:20 ] a zdjęcia nie widzę żadnego
no teraz już widzę wszystkie fotki i daję sobie rękę uciąć że to wina wężyków od szyberdachu a nie podszybia
na zdjęciu zaznaczyłem czerwoną strzałką skąd ma wypływać woda która przedostanie się przez szyber a niebieską strzałką miejsce na wysokości którego jest połączenie wężyka z tą koncówką na zewnątrz. Pewnie trzeba zdjąć ten plastik spod którego cieknie woda i od spodu dostaniesz się żeby to poprawić. Po drugiej stronie jest tak samo tylko za skrzynką bezpieczników....Popraw to a nie uszczelniaj szyber