Co to za część z drzwi ?

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Co to za część z drzwi ?

Postprzez gaceq » 18 lip 2010, o 13:30

Witam pracuję włąśnie nad boczkami i po zerwaniu folii z drzwi w każdych na spodzie znalazłem taki element
Obrazek

Coż to takiego ? Zostawili to przy montażu ? Resztki farby czyli było to gdzieś założone jeszcze podczas lakierowania w latach 90 :)
gaceq
Badacz tematu

Co to za część z drzwi ?

Postprzez gello1 » 18 lip 2010, o 13:46

to element ktory powinien być zalożony od wewnętrznej strony klamki tam gdzie wchodzi bębenej od kluczyka
gello1
Gaduła

Postprzez gaceq » 18 lip 2010, o 14:53

Przy centralnym zamku również powinien tam być ?? No bo 4 za wszystkich drzwi by spadły ? Zdziwiło mnie to troszkę
gaceq
Badacz tematu

Postprzez Rafał wwl » 19 lip 2010, o 02:59

jeśli mogę coś dodać, to spada często jak nie umiejętnie zakłada się klamki :) wiem coś o tym bo sam się czasami męczę :] ;-)
Rafał wwl
Berbeć

Postprzez gaceq » 19 lip 2010, o 23:44

No tak ale skoro nie mam go na żadnych drzwiach to czemu on tak naprawdę ma służyć ? Nic mi się nie dzieje z powodu braku tych plastików ...
gaceq
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 21 lip 2010, o 11:27

gaceq napisał(a):Resztki farby czyli było to gdzieś założone jeszcze podczas lakierowania w latach 90

nigdy elementy samochodu nie sa malowane z plastikami :P to wiec albo drzwi miales malowane albo ktos kupil sobie ten plastik z malowanych drzwi.
Kolor taki jak twojego auta ?

gaceq napisał(a):Przy centralnym zamku również powinien tam być No bo 4 za wszystkich drzwi by spadły ? Zdziwiło mnie to troszkę

on nie jest do centralnego tylko do klamki

Obrazek
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez gaceq » 21 lip 2010, o 11:44

Dzięki za info. A mógłbym wiedzieć czemu on służy ? Slizgacz ? Klamki działają normalnie bez żadnych problemów.
Zakłada się to po wyjęciu klamki ? (Jak w polo 1 śruba z boku drzwi do wyjęcia jej ?) Skoro jest to założe niech sobie tam siedzi :)
gaceq
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 21 lip 2010, o 11:50

gaceq napisał(a):A mógłbym wiedzieć czemu on służy ? Slizgacz ? Klamki działają normalnie bez żadnych problemów.

mysle ze sluzy to temu aby klamka sie nie ruszała przed przykreceniem sruby mocujacej (jak sie przykreci ja to jest dobrze nawet bez tego plastiku) :) ... zauwazylem ze jak mialem ten plastik to klamka siedziala sztywno

gaceq napisał(a):akłada się to po wyjęciu klamki ? (Jak w polo 1 śruba z boku drzwi do wyjęcia jej ?)

tak trzeba zdjać klamke :) Tak samo jak w polo sruba torx z boku drzwi :)
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez gaceq » 21 lip 2010, o 12:11

Dzięki K@mil. Jutro pozakładam to diabelstwo niech sobie tam siedzi :)
gaceq
Badacz tematu

- - -

Powrót do Wnętrze