Czujnik temperatury wewnetrznej

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez witek220 » 21 sty 2013, o 23:17

Witam !

Tak jak w temacie. Mam czujnik temperatury wewnetrznej. Co potrzebuje więcej żeby podłaczyć to zeby to jakkolwiek zadziałało ?

I jak podłaczyć :)?

Pozdrawiam !
Pasja zaczyna się tam, gdzie kończy się rozsądek.
witek220
Gaduła

Postprzez pablomed » 21 sty 2013, o 23:57

napisz od czego ten czujnik, od dodatkowego termometru, od klimy? od MFA? od termotronica?, i co chcesz żeby robił znaczy na czym pokazywał temperaturę
pablomed
Members

Postprzez witek220 » 22 sty 2013, o 00:01

pablomed napisał(a):napisz od czego ten czujnik, od dodatkowego termometru, od klimy? od MFA? od termotronica?, i co chcesz żeby robił znaczy na czym pokazywał temperaturę

Teraz mnie zaskoczyłes :) Jak podeśle zdjęcie to bedziesz wiedział od czego on jest :) ?

<
9.jpg

<
10.jpg

[ Dodano: 2013-01-21, 23:02 ]
Bo nie mam pojecia od czego :) wyciegniety z vento. Klimy tam nie widzialem a jaki zegar mial to tez nie bo juz nie bylo calego tego osprzetu :) moze od MFA :)
witek220
Gaduła

Postprzez pablomed » 22 sty 2013, o 00:40

Od termotronica, czyli układu sterującego ogrzewaniem żeby trzymał stałą temperaturę. Typowo występuje to w Vento i w Paskach (w Passatach jest bardziej rozbudowany - są chyba 3 czujniki, w Vento ten jeden i drugi przy wlocie powietrza nad wentylatorem na podszybiu . W Golfie to rzadkość, chyba w ogole nie było montowane ale nie jestem pewien, Jest w czujniku wentylatorek zaciągający powietrze przez kratkę koło radio i mały termistorek, wentylatorek działa stale i lubi brzęczeć jak się zużyje.
Ale dalej nie wiem co chcesz zrobić, jeśli chcesz założyć kompletny Termotronic to musisz mieć cały panel Termotronika (jest taki napis na panelu) z pokrętłami z serwomechanizmem i linkami sterującymi. to taki układ który zależnie od temperatury steruje klapką ciepło/zimno. Mam to urządzenie i działa kiepsko, jest duża zwłoczność, ciepło od radia powoduje że czujnik ten fałszuje wskazania i auto się w czasie jazdy wychładza, wtedy pomaga tylko ustawienie tempepratury na maks i robi się gorąco, bardzo ciężko ustawić tak żeby tempeatura była utrzymywana na stałym własciwym poziomie.
Tak że moja rada jest taka: wystaw toto na allegro, albo na forum Vento
pablomed
Members

Postprzez witek220 » 22 sty 2013, o 09:21

Dzięki bardzo za tak obszerna wiadomość na ten temat;) tak też zrobię, wystawie na sprzedaż. myślałem ze mi się przyda lecz niestety za dużo roboty z tym;)

Bardzo dziękuję za pomoc;)
Pozdrawiam !
witek220
Gaduła

Postprzez pablomed » 23 sty 2013, o 18:50

Nie ma za co. Gdybyś wyciągnął z tego vento reszte tzn panel z pokrętłami i z kompletnymi linkami, i serwomotorkiem od klapki ciepłe/zimne oraz drugim czujnikiem z kabelkami to pewnie niezłą cene byś dostał sa fani którzy sobie golfa lub vento chcieliby w toto doposazyć, sam czujnik sprawdź podpinając silniczek na krótko czy nie brzęczy i jesli cicho chodzi zaznacz to w ofercie
pablomed
Members

- - -

Powrót do Wnętrze