przez pablomed » 22 sty 2013, o 00:40
Od termotronica, czyli układu sterującego ogrzewaniem żeby trzymał stałą temperaturę. Typowo występuje to w Vento i w Paskach (w Passatach jest bardziej rozbudowany - są chyba 3 czujniki, w Vento ten jeden i drugi przy wlocie powietrza nad wentylatorem na podszybiu . W Golfie to rzadkość, chyba w ogole nie było montowane ale nie jestem pewien, Jest w czujniku wentylatorek zaciągający powietrze przez kratkę koło radio i mały termistorek, wentylatorek działa stale i lubi brzęczeć jak się zużyje.
Ale dalej nie wiem co chcesz zrobić, jeśli chcesz założyć kompletny Termotronic to musisz mieć cały panel Termotronika (jest taki napis na panelu) z pokrętłami z serwomechanizmem i linkami sterującymi. to taki układ który zależnie od temperatury steruje klapką ciepło/zimno. Mam to urządzenie i działa kiepsko, jest duża zwłoczność, ciepło od radia powoduje że czujnik ten fałszuje wskazania i auto się w czasie jazdy wychładza, wtedy pomaga tylko ustawienie tempepratury na maks i robi się gorąco, bardzo ciężko ustawić tak żeby tempeatura była utrzymywana na stałym własciwym poziomie.
Tak że moja rada jest taka: wystaw toto na allegro, albo na forum Vento