Czy nie denerwuje was długa wajcha od zmiany biegów?

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez andzia@@ » 5 maja 2009, o 22:40

ja mam obcięty jakieś 5 cm, ale mam dłuży ten drążek zmiany biegów od strzeliniasty, :-P (fotkę mam wstawioną)
...i love Golf...

.:: MÓJ KOCHANY KOPCIUSZEK ::.
Jeśli choć jedną dobrą myśl wniosłeś do czyjegoś umysłu,jedno dobre uczucie zaszczepiłeś w czyjeś serce,jedną chwilą szczęścia rozpromieniłeś smutne szare życie,SPEŁNIŁEŚ ZADANIE ANIOŁA NA ZIEMI!
andzia@@
Members

Postprzez balo19 » 5 maja 2009, o 22:41

CIezko powiedzec o ile . Ja w sumie skracalem na oko. Skracalem 2 razy, bo pierwszy raz skrocilem tak troche, zalozylem galke, przejechalem sie i stwierdzielem ze to jeszcze nie jest TO. Wiec brzeszczot i ogien jeszcze troche i jest gites majonez ;]
balo19
Czytacz

Postprzez sitek699 » 5 maja 2009, o 23:00

he he ja mam skrocona tak ze tylko sama galke widac zajebiaszczo:) pozdro ps.fajnie sie zmienia biegi:) :mrgreen:
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
sitek699
Members

Postprzez strzeliniasty » 5 maja 2009, o 23:15

krisss.79, na oko tak 5-7cm przy wymianie galki zauwazylem ze poprzedni wlasciciel nie nagwintowal lewarka ale nie przeszkadzalo to w niczym, ori galka byla mocno osadzona na lewarku tak ze czasem przy agresywnej zmianie biegow potrafila sie lekko przekrecic teraz galke mam na imbusa wiec nie ma problemu :D
zrob tak jak kolega wczesniej pisal, skroc najpierw troszeczke zaloz galke przejedz sie kawalek jesli stweirdzisz ze dalej za wysoko masz to odcinam znowu i tak do skutku az znajdziesz zlote polozenie

andzia@@, bylem u ciebie zobaczyc ten krucony lewar i przyznam sie ze............ nie byl skracany strasznie dlugi on jest u ciebie. u mnie na zdjeciu jak widac mieszek jest bardzo schowany w tunel (przy okazji jak sie widzi niebieskie podswietlenie na nogi wlaczajace sie tylko jak sie drzwi otworzy a gasnie po zamknieciu :P hehe)

jutro jak bede w garazu to zmierze ile jest od krawedzi tunela do galki wtedy orientacyjnie bedzie wiadomo
strzeliniasty
Members

Postprzez andzia@@ » 5 maja 2009, o 23:26

strzeliniasty, mój był skracany o 5 cm. bo jak dłoń położyłam na drążku zmiany biegów to miałam wyżej od łokcia, aż mnie obojczyk bolał :cry: , więc nie wciskaj mi , że nie był skarcany, chyba ja wiem lepiej co było z nim robione :zdegustowany:
...i love Golf...

.:: MÓJ KOCHANY KOPCIUSZEK ::.
Jeśli choć jedną dobrą myśl wniosłeś do czyjegoś umysłu,jedno dobre uczucie zaszczepiłeś w czyjeś serce,jedną chwilą szczęścia rozpromieniłeś smutne szare życie,SPEŁNIŁEŚ ZADANIE ANIOŁA NA ZIEMI!
andzia@@
Members

Postprzez strzeliniasty » 6 maja 2009, o 00:23

andzia@@ napisał(a):więc nie wciskaj mi
bez nerw

andzia@@ napisał(a):że nie był skarcany, chyba ja wiem lepiej co było z nim robione
5cm to kawaleczek a jednak i tak mieszek nawet znieksztalcony nie jest ale skoro mowisz ze byl skracany to moze i byl

PS jak ja nie lubie poczatkow miesiaca ehhhh
Ostatnio edytowano 6 maja 2009, o 22:18 przez strzeliniasty, łącznie edytowano 1 raz
strzeliniasty
Members

Postprzez konik » 6 maja 2009, o 18:43

ja to samo zrobilem ,brzeszczot i heja i nie narzekam i lepiej sie prezentuje :ok:
POLĄCZYLA NAS PASJA TA PASJA JEST VW
konik
Czytacz

Postprzez Kaldur » 6 maja 2009, o 18:47

Macie racje ludziska z tym lewarkiem mój musze również nieco obciąć i chyba zmienię poszycie jednak na czarne z czerwonym ściegiem. Czerwony na tle czarnego wnętrza jest zbyt widoczny:) Obrazek

5 cm na pewno będzie ucięty.:)
Kaldur
Badacz tematu

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Jacol » 7 maja 2009, o 07:38

Zbyt widoczny ? Ja bym wstydzil sie tak jezdzic i nie daj boze jechac gdzies z jakims pasazerem... To foto to jedna z wiekszych wioch ostatnio.

Dales rade, dzien zaczalem w robocie na wesolo ;D

edit by łaksiak

Jacol o gustach sie nie dyskutuje :wstyd:

edit by jacol

łaksiak, jak to nie ? :wstyd:
Ostatnio edytowano 8 maja 2009, o 09:56 przez Jacol, łącznie edytowano 2 razy
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D

kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
Jacol
Badacz tematu

Postprzez jarekddz » 8 maja 2009, o 08:13

Panowie skróciłem tą wajchę, ale teraz co zrobić, żeby ten pierdzielnik na górze mi nie latał? Wcześniej był przykręcany, więc teraz co trzeba z nim zrobić? Pomyślałem, że kropelką go skleję do drążka, ale nie da rady...
jarekddz
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez balo19 » 8 maja 2009, o 08:29

Pisałem o tym wczsniej... Najpierw nalezało tą wajchę nagwintować!!! dopiero potem obcinac. Po to, zeby gałke spowrotem mozna było przykręcić... :wstyd:
balo19
Czytacz

Postprzez Toldi » 8 maja 2009, o 09:48

teraz się musisz bawić z gwintowaniem. Tyle że oryginalny gwint był tak zrobiony, że jak nakręcałeś gałke to zatrzymywała się w pozycji właściwej "do przodu". Teraz możesz nie trafić z gwintem i gałka może się zatrzymać np. pod kątem 30 stopni do właściwej pozycji. Albo będziesz się bawił z tym gwintem, albo moja rada: pojedz gwintem głębiej i nakręć nakrętkę o odpowiedniej średnicy. Nakręć gałke, zostaw w tej dobrej pozycji a nakrętką na zasadzie kontry dokręć. Gałka będzie w dobrym miejscy i się ruszać nie będzie.
Toldi
Badacz tematu

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Wnętrze